Топ речей, яким батько має навчити сина

Топ речей, яким батько має навчити сина
Поширити в соціальних мережах:

Сьогодні ми поговоримо про стосунки двох особливих людей: батька та сина. Є речі, яким може навчити хлопчика тільки люблячий тато. Які? – давайте розберемося.

Своєю поведінкою, своїм ставленням до світу і до оточуючих людей батько надає синові початковий зразок і протягом довгого часу, можливо всього життя сина, є для нього безпосереднім прикладом для наслідування. Маленький хлопчик повинен бачити як це – бути чоловіком.

Батько допомагає синові в усвідомленні себе як чоловіка, що зумовлює нормальний психічний розвиток хлопчика і запобігає проблеми в сфері взаємин статей. Тому, перша річ, яку ми вказуємо у списку:

Навчити поводженню з жінками

Розповісти синові, як йому варто поводитися з жінками, може і мама, але погодьтеся – це трохи не те. Тільки батько зможе показати тонкощі стосунків з протилежною статтю на своєму прикладі. Буде чудово, якщо саме від нього син дізнається важливі речі про жінок: чим жінки відрізняються, як з ними спілкуватися, чому мама – найважливіша жінка для чоловіка і т.д. Не від друзів, не з інтернету, а від саме від тата – це важливо. Справжній мужчина має взяти сина з собою, щоб разом купити квіти для мами, сходити в магазин, на роботу, щоб син не соромився спілкуватися з незнайомими жінками. І привчіть сина довіряти вам у всьому. Кому як не тату розповісти про інтимне життя і попросити поради (не забудьте нагадати сину про захист, а краще самі купіть йому перший презерватив і покладіть до кишені).

Розповісти про кохання

Цей пункт випливає з попереднього. Нехай син дізнається про це почуття саме з чоловічих розмов по душах, коли прийде час. Для підлітка буде цінним подарунком, якщо батько розповість йому про свою першу закоханість, про перші побачення і інтимних стосунках. І про те, що не варто поспішати, а краще почекати ту саму дівчину, яка запалить іскру в душі. Дайте сину зрозуміти, що стосунки без кохання не найкраща річ у житті, навіть якщо і дуже приваблива(секс на одну ніч, стосунки без зобов’язань).

З самого дитинства віку хлопчикові необхідно бути впевненим в тому, що батько – це людина, яка зможе його зрозуміти у будь-якій ситуації!

Навчити стояти за себе

Батько і тільки батько може як слід навчити сина бути сильним і твердим, стояти за себе і свою правоту. Навчити розпізнавати, в яких ситуаціях варто застосувати силу, а в яких розумніше не звертати уваги на провокації і спокійно піти, а де потрібно проявити навички дипломатії. Пояснити синові і показати своїм прикладом, що доброта – не слабкість, – теж справа батька.

Розвивати фізичну підготовку та дарувати незабутні емоції

Але навіть будучи 6-місячним карапузом, він може відчути різницю між жіночими і чоловічими проявами любові. На відміну від матерів, активні ігри з «чоловічим характером» типу підкидань або кружляння дають позитивний результат на майбутній розвиток хлопчика. Дитині це дає велику кількість зорових, слухових і тактильних відчуттів і новий досвід про простір та координацію. Важливо постійно залучати сина до активностей і розвивати його спортивну підготовку: разом грати у футбол, хокей, бокс, плавати, бігати, робити зарядку і т.д. Це не тільки загартує хлопчика, але і даруватиме йому позитивні емоції.

Навчити чоловічим штучкам

Є такі речі, як наприклад, розведення багаття, закручування гайок, лагодження автомобіля, які можуть знадобитися чоловіку у різних життєвих ситуаціях. Навчіть хлопчика основам чоловічих знань і йому легше буде жити у майбутньому, принаймні його не вважатимуть лінивим чи невмійком.

Навчити займатися побутом

Мама може показати як прибирати оселю, як приготувати їжу чи попрати білизну. Але спробуйте робити це з сином разом. Він так зрозуміє, що побут не тільки жіночий обов’язок і ростиме без цього застарілого стереотипу.

Яким речам також повинен навчити татусь:

  • Захищати слабших.
  • Оцінка інших – не головне.
  • Вміти говорити "ні".
  • Отримувати задоволення від того, чим займаєшся.
  • Досягати результатів, але не боятися програти.

Відсутність правильного виховання з боку батька може послужити джерелом найрізноманітніших проблем в житті хлопчика:

  • він може стати вигнанцем в середовищі однолітків, придбавши ярлик «маминого синка», тільки тому, що у нього перед очима не було прикладу чоловічої поведінки, чоловічого способу вирішення життєвих проблем;
  • він може бути скутим та закомплексованим;
  • він не зможе у майбутньому виховувати сина (адже не мав зразка);
  • хлопчик може стати предметом насмішок через незнання якихось реалій чоловічої субкультури;
  • він постійно носитиме за плечима комплекс і вважатиме, що тато його не любить і ніколи не любив;
  • його спілкування з представницями протилежної статі також може бути обтяжене великою кількістю проблем в зв'язку з невмінням зав'язувати контакти і вибудовувати систему взаємовідносин.


Читайте також:

Топ-10 правил спілкування батька з донькою 

Топ-5 фраз, які кожен батько має сказати синові 

Як виховання батька впливає на розвиток дитини 

Тонкощі стосунків: як вдало одружитися 

Воєнний стан: як говорити про це з дітьми 



Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
Читати більше