Топ-10 правил спілкування батька з донькою

Топ-10 правил спілкування батька з донькою
Поширити в соціальних мережах:

Як стати для доньки найголовнішим супергероєм, дізнавайтесь у матеріалі.

Участь батька в житті дівчинки має величезне значення, і вкрай важливо, щоб тато поводився правильно по відношенню до доньки.

  • Їй потрібна ваша любов

Навчіться показувати дочці свою любов. Ніхто на світі не дасть їй таке відчуття впевненості і захисту, як люблячий батько. Вона буде рости і робити помилки, засмучувати вас, може бути різкою і грубою, можливо, навіть захоче на час піти з дому. 

Але ви не повинні давати їй ані найменшого приводу засумніватися у вашій любові. Вона повинна знати, що ви любите її такою, яка вона є. Не соромтеся говорити про це вголос багато-багато разів. Просто подивіться їй в очі і скажіть: "Я люблю тебе".

І ще одне: квіти можна дарувати не тільки дружині.

  • Будьте для неї прикладом справжнього чоловіка

Від вашого ставлення до дочки залежить вибір того, хто стане її чоловіком. Якщо ви хороший батько, вона буде шукати хлопця, схожого на вас. Якщо ні, то їй буде дуже важко вийти заміж і знайти собі кого-небудь. У сім'ях з люблячим батьком маленькі дівчатка часто кажуть: "Виросту і вийду заміж за тата". Це хороший показник.

Хваліть дочку і говоріть їй компліменти. Батькові слід сприяти розвитку у дочки позитивної самооцінки, висловлюючи схвалення її здібностям і зовнішності. Кожен раз, підкреслюючи, що його дочка "розумниця і красуня", батько формує у неї впевненість у собі. Дівчаткам важливо відчувати себе "маленькою принцесою", яку тато любить і балує. 

  • Вона бачить, як ви ставитеся до її матері

Це найважливіша порада в списку. Не втомлюйтеся показувати дітям, що ви любите їх маму і цінуєте ваш шлюб. Жіночність дочки формується в залежності від того, наскільки батько цінує ці риси в дружині. Психологи радять батькам дочок проявляти м'якість в спілкуванні з дружиною, не лаятися в присутності дитини, робити їй компліменти, бути уважним до прохань. 

  • Навчіться плести косички

Звичайно, причісувати дочок – це суто жіноча справа. Але батько повинен вміти це, про всякий випадок. Раптом ви з донькою поїдете удвох у відпустку? Більш того, досвідчені психологи вважають, що батько повинен вміти не тільки робити зачіски, але і пофарбувати дочці нігті, якщо це знадобиться. Це покаже їй, що чоловік може бути не тільки сильним, але й ніжним.

  • Займайтеся з нею спортом, це зміцнює характер

Щоб з дівчинки виросла здорова і сильна жінка, вона повинна полюбити спорт, і в цьому ви можете їй допомогти. Робіть з нею зарядку, беріть з собою на ранкові пробіжки або на велосипедні прогулянки, навчіть віджиматися, грайте в спортивні ігри на повітрі. 

  • Будьте поруч у найважливіші події в її житті

Зрозуміло, що більшість батьків працюють, зайняті своєю кар'єрою і у них не так багато вільного часу. Але намагайтеся не пропускати важливі події в житті дочки: чи то концерт в музичній школі, спортивні змагання або виставка її малюнків. 

Навіть якщо в цей день вас запрошують на футбольний матч, визначте свої пріоритети: матчі ще повторяться, а дитинство вашої дочки – ні. 

  • Не віддаляється від дочки, коли вона стає підлітком

З 11 до 15 років починається важкий вік, коли ваша дочка зміниться і зовні, і внутрішньо, стане неслухняною і грубуватою. Не віддаляйтеся від неї в цей складний період, зберігайте емоційний зв'язок. 

Будьте в курсі її проблем, інтересів, занять, бойфрендів і всього іншого, щоб вона могла звернутися до вас за будь-якою допомогою. Ніколи не розкривай секретів, які вона тобі довірила. Навіть якщо дівчинка вже сама встигла їх всім розбовтати.

  • Поясніть їй, що приваблива зовнішність – це ще не все

Психологи вважають, що саме батько повинен пояснити дочці, що краса внутрішня набагато важливіша за зовнішню, що саме її характер, сердечність, її самооцінка – те ядро, яке дозволить їй знайти в житті правильний шлях. 

  • Запитуйте про емоції дочки

Дівчаткам необхідно ділитися з батьком своїми емоціями. Подібна емоційна розкутість з батьком дає дівчинці захист і внутрішню впевненість. Нехай вона відчуває і переживає, час від часу плаче і вередує. 

Якщо дівчинка з дитинства вміє відкрито говорити про свої емоції чоловікові, то щасливе сімейне майбутнє їй забезпечено.

  • Не бійтеся просити вибачення 

Часто батьки роблять все можливе для своїх дочок, але і вони не ангели: буває, що батько каже несправедливі слова, не виконує своїх обіцянок. Не соромтеся попросити вибачення у дочки, коли ви не праві. 

Це не зменшить ваш авторитет. Якщо ви не вмієте просити вибачення, вчіться, поки не пізно. 

І найголовніше – насолоджуйтесь часом, який проводите разом!

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
Читати більше