ТОП-7 найпоширеніших міфів про презерватив

ТОП-7 найпоширеніших міфів про презерватив
unsplash.com
Поширити в соціальних мережах:

Ти й досі у все це віриш?

Міфів про засоби контрацепції чимало, особливо про презервативи. Безпідставні чутки нерідко призводять до незахищеного сексу, який може виявитися небезпечним.

Тож задля вашого здоров’я редакція 2plus2.ua підібрала найпоширеніші вигадки про презервативи, які давно варто спростувати.

Презервативи не мають терміну придатності

Ще й як мають! На упаковці презервативу завжди є кінцева дата використання, але не всі на це звертають увагу. Та є й інша сторона – людина бачить, що презерватив протермінований, але вважає, що краще хоча б якийсь, аніж взагалі без нього. І це не лише безвідповідально, а й небезпечно.

Протермінований презерватив легко пошкодити, бо латекс із часом втрачає еластичність. Саме це може стати причиною захворювань, що передаються статевим шляхом.

Фото: freepik.com

Менше задоволення

Можливо, так колись і було. Але ж виробники контрацептивів не стоять на місці, тому сучасні «гумки» настільки тонкі, що аж ніяк не впливають на відчуття під час сексу.

Доктор Рейгана МакДональд-Моузлі, провідний фахівець з Американської федерації планування сім'ї стверджує, що дослідження показало: люди і з презервативом, і без нього оцінюють свій секс однаково.

Недовіра до партнера

Чим частіше люди займаються сексом, тим більше вони нехтують презервативом. А попросити партнера використовувати презерватив у цьому випадку рівнозначне прояву недовіри, підозрі у зраді тощо.

Та справа далеко не у цьому, бо навіть якщо ваш партнер тривалий час дійсно не має інших сексуальних партнерів, окрім вас, це, на жаль, не дає йому стовідсоткової гарантії здоров’я.

Фото: unsplash.com

Презерватив ненадійний

На сьогодні це найбільш надійний засіб контрацепції. Його гарантія – цілих 98 %. Найчастіше кондоми пошкоджуються через неправильне використання. За статистикою, 41% людей не вміють користуватися презервативами, а це призводить до зниження їхньої ефективності.

Презерватив надійний на 100%

98% – це чимало. Але все ж таки є ті 2%, які не роблять його повністю надійним. В будь-якому разі нехтувати презервативом не варто, так ви вбережете себе від будь-яких небажаних наслідків.

Фото: pexels.com

Не важливо, де зберігати презервативи

Ідеальна температура для зберігання презервативів – нейтральна, та, що зветься «кімнатною». Важливо, аби вони лежали там, де не зможуть випадково пошкодитися. Наприклад, їх не варто носити у задніх кишенях джинсів, адже виріб може випасти або зачепитися за щось під час активних рухів протягом дня.

Два презервативи краще, ніж один

Закон «один добре, а два – ще краще», у випадку з презервативами не працює. Одного якісного кондома цілком достатньо для повноцінного захисту партнерів. Другий – це марна трата грошей та зниження ефективності захисту.

Фото: pexels.com

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій
«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій

Для науково-технічного прогресу війна часто стає каталізатором до стрімкого розвитку…

Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні
Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні

Роман Кашпур та інші українські ветерани вражають світ своїм мужнім прикладом…

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Читати більше