ТОП-5 звичок, що вбивають мозок

ТОП-5 звичок, що вбивають мозок
Поширити в соціальних мережах:

Як і в оселі, у мозку повинен панувати лад. Виявляється, ми систематично вносимо безлад у найголовніший орган. Більше того, щодня потроху його вбиваємо.

  • Недосипання

Для оптимальної діяльності мозку необхідно висипатися. 1-2 години недосипання негативно впливають на продуктивність мозку. Сон повинен бути регулярним і в достатній кількості (7-8 годин на добу). Це важливо як для нашого тіла, так і для розуму. Недосипання діє на організм як 1-2 порції алкоголю, людина втрачає пильність, внаслідок чого можливі аварії, ДТП, травми на підприємствах. Через недосипання людина не справляється зі стресами, в результаті чого розвивається депресія. І що не менш важливо, недосипання сприяє швидкому старінню організму. Часто недосипання люди компенсують нездоровою їжею та напоями, що призводить до зайвої ваги.

  • Відмова від сніданку

Люди, які не снідають, мають низький рівень глюкози в крові, що веде до зниження активності головного мозку.

  • Стрес

Стрес знижує пам'ять, особливо короткочасну. Перебуваючи в стресі, люди втрачають здатність робити правильний вибір. Стреси приводять до депресії. У стані депресії люди не здатні ясно, чітко мислити, тверезо оцінювати ситуацію, вони все бачать в темних тонах, не можуть зосередитися.

  • Куріння

Сигарети шкодять мозкової діяльності і вбивають клітини головного мозку. А останні дослідження і зовсім показують, що куріння може бути однією з причин хвороби Альцгеймера.

  • Алкоголь, наркотики

У результаті вживання цих речовин не тільки з'являється цироз печінки та інші супутні захворювання, але і змінюється кора головного мозку. Якщо пошкоджуються лобні долі, зменшується кількість сірої речовини, хворий мозок не може продукувати і здійснювати складні програми поведінки. Людина не здатна розрізняти правильне і неправильне, добре і зле, немає стійких намірів. Якщо людина систематично отруює свій мозок алкоголем чи наркотиками приходить повна деградація його особистості.

  • Мовчання

Розмова теж є видом стимуляції головного мозку. Розмовляючи, ти запам'ятовуєш факти і часто вчиш нові слова і вирази, тим самим тренуючи свій мозок і налаштовуючи його на постійну активність.

Факти про мозок, про які ви могли не здогадуватися 

Незалежно від вашого віку, ваш мозок має здатність утворювати нові зв'язки та нейрони, це явище, відоме як нейропластичність. У певному сенсі ваш мозок схожий на м'яз – чим більше ви його використовуєте, тим сильнішим він стає. Навчальні ігри можуть підтримувати вашу пам'ять та фокус, здатність змінювати настрій, стійкість до стресу та багато іншого.

Як розвивати мозок за допомогою фізичних вправ 

Вчені рекомендують правильно харчуватися, щоб підтримувати здоров’я мозку. Ваш мозок є найбільш енергійним органом у вашому тілі, він використовує 25% калорій, які ви споживаєте. Одним з найшвидших способів поліпшення функції мозку є правильне харчування. Їжте правильно, щоб думати правильно.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше