Як розвивати мозок за допомогою фізичних вправ

Як розвивати мозок за допомогою фізичних вправ
Поширити в соціальних мережах:

Автор книги "Гімнастика для мозку" Пол Деннісон запевняє, що завдяки простим вправам мозок насичується киснем, в ньому утворюються нейронні зв'язки, стабілізується робота лівої і правої півкуль. Кілька хвилин на день – і результат не змусить себе чекати.

Ця вправа на перший погляд здається простою. Всього-то й потрібно пальцями правої руки доторкнутися до свого носа, а лівою рукою взяти себе за праве вухо. Потім хлопнути в долоні і поміняти положення рук: ліва – на ніс, права – на ліве вухо. Насправді зрідка люди справляються із завданням з першого разу, але за умови щоденних тренувань результат обов'язково буде. А обидві півкулі мозку скажуть вам спасибі за допомогу в координації їх роботи. У вас вийшло зробити це з першого разу?

Прекрасний спосіб, щоб розслабити м'язи шиї і плечового поясу, напружені сидячою роботою. Руки покладіть на стіл і повільно опускайте вниз підборіддя, поки воно не опиниться на грудях. Залишайтеся в такому положенні декілька секунд, потім, з глибоким вдихом, підніміть голову, закиньте, розправте плечі, максимально розкриваючи грудну клітку. Руки як і раніше залишаються на столі. На видиху розслабтеся. Повторіть вправу ще двічі. Ця вправа забезпечить прилив кисню в м'язові клітини і активізує роботу вестибулярного апарату.

Для виконання вправи будуть потрібні аркуш паперу і два олівця або фломастера. Обидві руки одночасно повинні малювати симетричні малюнки. Зображення будь-які: цифри, символи, фігури, літери. Продовжуйте, поки заняття приносить задоволення. Ця вправа синхронізує роботу півкуль мозку, збільшуючи ефективність його роботи в цілому. Деякі психофізіологи вважають, що ліву і праву руки корисно чергувати і при виконанні повсякденних дій: під час причісування, чищення зубів, прийому їжі. Подібні вправи допомагають створювати нові нейронні зв'язки в мозку і сприяють його розвитку.

Щоб зняти напругу і заспокоїти нервову систему, в книзі «Гімнастика для розуму» запропоновані наступні дії. З'єднайте кінчики пальців рук, немов між долонями затиснута невелика куля. Кисті рук повинні розташовуватися перед грудьми. Голову тримайте прямо, але погляд при цьому спрямувати вниз. Кінчик язика затисніть між зубами. Затримайтеся в цій позі на кілька хвилин. Ця вправа спрямована на поліпшення роздільної роботи лівої і правої півкуль мозку і дозволяє максимально розслабитися.

За матеріалами: adme.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше