Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності
Топ-5 причин пити каву щодня 2018-12-03

Топ-5 причин пити каву щодня

Топ-5 причин пити каву щодня
Поширити в соціальних мережах:

Тепер у тебе є цілих п’ять причин не відмовлятися від ранкової філіжанки улюбленого напою!

Кава – головне джерело антиоксидантів. Ніщо так не насичує людський організм антиоксидантами, як кава. Навіть зелений чай в 4 рази поступається кави на цьому терені. Крім того, кавові антиоксиданти найлегше засвоюються. А ми знаємо, що антиоксиданти захищають від передчасного старіння, серйозних імунних і дегенеративних хвороб.

Кава знижує рівень стресу та робить вас щасливішими. Вченими було доведено, що аромат кави бореться зі стресом, викликаним нестачею сну. Поки невідомо, чи впливає так само цей запах на інші види стресу, але ймовірність велика. А 4 чашки кави в день і більше на 10% знижують вірогідність того, що ви станете жертвою депресії. Кофеїн – це своєрідний антидепресант, який сприяє виробленню і швидкому "повідомленню" в крові таких речовин, як серотонін, допамін і норадреналін.

Кава може зробити вас розумнішим. Кава не тільки допомагає мозку довше правильно функціонувати, а й якісно покращує його роботу. Крім того, що кофеїн позбавляє від сонливості, він збільшує швидкість реакції, загострює увагу, пильність та сприяє в будь-якому прояві інтелектуальної діяльності.

Кава захистить від хвороб серця. Користь кави регулярно ставлять під сумнів, але в новому дослідженні німецьких вчених споживання кофеїну пов'язують з покращенням здоров'я серця. Кофеїн може поліпшити стан клітин, які утворюють артерії та вени, зміцнюючи їх та надаючи здатність відновлюватись після ушкоджень. Це пов’язано з тим, що кофеїн індукує рух білка p27, який допомагає відновлювати серцевий м'яз. Так, дослідження виявило, що споживання кави може захистити серцево-судинні клітини від ушкоджень, а також допомогти їм регенерувати. 

Кава зменшує ризик розвитку захворювань Альцгеймера і Паркінсона. Вчені з Дослідницького інституту Крембіля (Канада) вивчили, як три типи кави взаємодіють з організмом людини, щоб зрозуміти, як ця речовина здатна боротися з причиною деменції при хворобах Паркінсона і Альцгеймера.

Вчені вибрали три варіанти одного виду кави (арабіка): слабкого обжарювання, сильного обжарювання і сильного обжарювання без кофеїну. Позитивний ефект при взаємодії з речовинами, які вважаються винуватцями деменції, продемонстрували два останні різновиди. Тому вчені зробили висновок, що вплив на розвиток хвороб надає не кофеїн, а інший елемент, який з'являється в ході обсмаження. Всього автори розглядали шість компонентів кави, серед яких були феніліндани – антиоксиданти, що з'являються тільки при обсмажуванні. Саме вони, на думку дослідників, можуть запобігти деменції.

Поширити в соціальних мережах:
Завантаження...

Останні новини

120 мільйонів років: Знайдено рештки одного з найдавніших птахів
Телеканал 2+2 знімає продовження серіалу «Брати по крові»
Телеканал 2+2 знімає продовження серіалу «Брати по крові»

Прем’єра запланована на 2020 рік.

Нова зірка: В мережі обговорюють фото цуценяти-єдинорога
Нова зірка: В мережі обговорюють фото цуценяти-єдинорога

В американському штаті Міссурі волонтери врятували незвичайного песика.

Як нові: На аукціоні продадуть чоботи Наполеона (фото)
Як нові: На аукціоні продадуть чоботи Наполеона (фото)

Ціна стартуватиме від 50 тисяч євро.

ТОП-5 фільмів 2019 року, які сподобаються чоловікам
ТОП-5 фільмів 2019 року, які сподобаються чоловікам

Обирай, яка історія складе тобі компанію.

Еліна Світоліна влаштує благодійну гала-вечерю
Еліна Світоліна влаштує благодійну гала-вечерю

Зірка хоче підтримати юних спортсменів-тенісистів.

Читати більше