Топ-5 причин пити каву щодня

Топ-5 причин пити каву щодня
Поширити в соціальних мережах:

Тепер у тебе є цілих п’ять причин не відмовлятися від ранкової філіжанки улюбленого напою!

Кава – головне джерело антиоксидантів. Ніщо так не насичує людський організм антиоксидантами, як кава. Навіть зелений чай в 4 рази поступається кави на цьому терені. Крім того, кавові антиоксиданти найлегше засвоюються. А ми знаємо, що антиоксиданти захищають від передчасного старіння, серйозних імунних і дегенеративних хвороб.

Кава знижує рівень стресу та робить вас щасливішими. Вченими було доведено, що аромат кави бореться зі стресом, викликаним нестачею сну. Поки невідомо, чи впливає так само цей запах на інші види стресу, але ймовірність велика. А 4 чашки кави в день і більше на 10% знижують вірогідність того, що ви станете жертвою депресії. Кофеїн – це своєрідний антидепресант, який сприяє виробленню і швидкому "повідомленню" в крові таких речовин, як серотонін, допамін і норадреналін.

Кава може зробити вас розумнішим. Кава не тільки допомагає мозку довше правильно функціонувати, а й якісно покращує його роботу. Крім того, що кофеїн позбавляє від сонливості, він збільшує швидкість реакції, загострює увагу, пильність та сприяє в будь-якому прояві інтелектуальної діяльності.

Кава захистить від хвороб серця. Користь кави регулярно ставлять під сумнів, але в новому дослідженні німецьких вчених споживання кофеїну пов'язують з покращенням здоров'я серця. Кофеїн може поліпшити стан клітин, які утворюють артерії та вени, зміцнюючи їх та надаючи здатність відновлюватись після ушкоджень. Це пов’язано з тим, що кофеїн індукує рух білка p27, який допомагає відновлювати серцевий м'яз. Так, дослідження виявило, що споживання кави може захистити серцево-судинні клітини від ушкоджень, а також допомогти їм регенерувати. 

Кава зменшує ризик розвитку захворювань Альцгеймера і Паркінсона. Вчені з Дослідницького інституту Крембіля (Канада) вивчили, як три типи кави взаємодіють з організмом людини, щоб зрозуміти, як ця речовина здатна боротися з причиною деменції при хворобах Паркінсона і Альцгеймера.

Вчені вибрали три варіанти одного виду кави (арабіка): слабкого обжарювання, сильного обжарювання і сильного обжарювання без кофеїну. Позитивний ефект при взаємодії з речовинами, які вважаються винуватцями деменції, продемонстрували два останні різновиди. Тому вчені зробили висновок, що вплив на розвиток хвороб надає не кофеїн, а інший елемент, який з'являється в ході обсмаження. Всього автори розглядали шість компонентів кави, серед яких були феніліндани – антиоксиданти, що з'являються тільки при обсмажуванні. Саме вони, на думку дослідників, можуть запобігти деменції.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Про інновації та прориви в медицині під час війни – у новому випуску програми «Загублений світ»
Про інновації та прориви в медицині під час війни – у новому випуску програми «Загублений світ»

Про розвиток світової медицини та яку роль у цьому відіграє Україна…

Привласнення борщу: як і навіщо росіяни намагаються красти страви в інших країнах
Найнеймовірніша підводна знахідка: у Балтійському морі знайшли космічний корабель
На телеканалі 2+2 прем’єра документального спецпроєкту «Спротив»
На телеканалі 2+2 прем’єра документального спецпроєкту «Спротив»

Про людей, які перебувають в окупації та чинять опір…

На телеканалі 2+2 трансляція матчу «Дніпро-1» - «Кривбас»
Реслінг-шоу Backlash France покажуть на Київстар ТБ у вільному доступі: коментуватимуть Бєлкін та Новак
Читати більше