Кава захистить від хвороб серця

Кава захистить від хвороб серця
Поширити в соціальних мережах:

Користь кави регулярно ставлять під сумнів, але в новому дослідженні німецьких вчених споживання кофеїну пов'язують з покращенням здоров'я серця.

Вчені з університету Генріха Гейне та дослідницького інституту з екологічної медицини імені Лейбніца в Дюссельдорфі, Німеччина, виявили, що кофеїн може поліпшити стан клітин, які утворюють артерії та вени, зміцнюючи їх та надаючи здатність відновлюватись після ушкоджень. Про це повідомляє Іndependent.

Топ продуктів, які сприяють активізації гормону щастя

Це пов’язано з тим, що кофеїн індукує рух білка p27, який допомагає відновлювати серцевий м'яз.

Так, дослідження виявило, що споживання кави може захистити серцево-судинні клітини від ушкоджень, а також допомогти їм регенерувати.

На Україну насувається магнітна буря

Дослідники вважають, що пити каву – або інші напої з кофеїну – може бути особливо корисним для людей похилого віку, які більш схильні до серцево-судинних захворювань. Окрім того, кофеїн може використовуватись не тільки для запобігання серцево-судинним захворюванням, але й для поліпшення стану здоров'я загалом.

Смертельні дози звичайних речей

Дослідження проводилося на мишах, але дослідники дійшли висновку, що для людини буде оптимальним вживати чотири філіжанки кави на день. У експерименті кофеїн захищав серце у мишей, які страждали на діабет чи ожиріння, а також у старих мишей.

"Наше дослідження виявило, що білок під назвою p27 є важливим для відновлення після серцевого нападу у мишей, а функції p27 підвищуються за допомогою кофеїну. Ці результати ще повинні бути підтверджені в клінічних випробуваннях, перш ніж ми зможемо визначити, чи є кофеїн дійсно корисним для відновлення після серцевого нападу у людей, – прокоментував дослідження професор та кардіолог Шеффілдського університету Тім Чіко. – Існує вже кілька доказів того, що кава може захищатись від деяких захворювань, що може бути пов'язане з дією кофеїну на p27. Я не думаю, що людям потрібно починати пити більше кави, але ті, хто вже п’є каву, можуть переконатись, що це приносить користь здоров'ю".

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше