ТОП-10. Свята для справжніх чоловіків

ТОП-10. Свята для справжніх чоловіків
Поширити в соціальних мережах:

Для тих, кому вже встигли набриднути звичні для українців мужні свята, такі як День захисника вітчизни або День рибалки, представляємо добірку справжніх чоловічих свят з усього світу. Обережно, тільки для наймужніших!

1. Олімпіада джентльменів. Щорічно з 2005 року це свято привертає увагу сотень глядачів та учасників. 14 червня у Лондоні збираються джентльмени з усієї Британії, щоб взяти участь у найексцентричнішому спортивному святі. Чоловікам пропонується проявити себе у таких вкрай необхідних для справжнього джентльмена вміннях, як кидання одного фетрового капелюха на інший, доведення леді до втрати свідомості своєю поведінкою, відбирання у один одного портфелів, бійка парасольками на велосипедах та серфінг на дошці для прасування. Бали можна отримати за хизування та бездоганно випрасувані штани. А от дискваліфікація неминуча у разі негативного результату у тестах на наявність алкоголю у крові. Тобто пити справжньому джентльменові не просто можна – потрібно!

Олімпіада джентльменів

Олімпіада джентльменів. Фото: alldayplus.ru

2. Хадака Мацурі. Одне з найдивніших, проте найпопулярніших свят у Японії. Щороку третьої суботи у лютому японські чоловіки у віці від 23 до 43 років одних лише набедрених пов'язках ходять вулицями міста, п'ють саке (японська рисова горілка) та обливаються холодною водою. Мета цього свята – привернути до себе вдачу. Японці вірять, що холод очищує та відганяє від людини все погане.

Хадака Мацурі

Хадака Мацурі. Фото: japanpapa.ru

3. Апхелліо. Це шотландське свято по праву вважається одним з найбільш унікальних у світі. Присвячене воно вікінгам, які висадились у 9-му сторіччі на Шетландських островах поблизу узбережжя Шотландії, тому на честь свята у містечку Лервік будується 9-метрова дерев'яна модель корабля вікінгів – дракар – з традиційним драконом на носі. У останній вівторок січня шотландці одягаються як вікінги, влаштовують ходу з факелами та музикою горнів і несуть корабель до води, де потім спалюють його.

Апхелліо

Апхелліо. Фото: travelyourway.com.ua

4. Куперсхільдскі сирні перегони. Час розвіяти міф щодо англійської бундючності та манер, бо це цікаве та незвичне свято проводять щороку у останній понеділок травня саме у містечку Глостері, Англія. Головна його подія – спуск 4-кілограмової голівки сиру з пагорба Купера. По сигналу учасники намагаються наздогнати її – та вціліти, адже часто перегони пов'язані з великим ризиком для здоров'я. У попередні роки бігуни отримували серйозні травми, траплялись випадки, що через падіння учасників травмувалися і глядачі, тому перегони двічі намагалися заборонити, але справжнім любителям адреналіну це не завадило. Переможець отримує той самий сир, за яким треба гнатися.

Куперсхільдскі сирні перегони

Куперсхільдскі сирні перегони. Фото: cheese-rolling.co.uk

5. Октоберфест. Тисячі літрів найсмачнішого пива, найкращі страви баварської кухні та найкрасивіші жінки – немає жодного сумніву, що це свято прийдеться до душі кожному чоловіку. Це веселе свято пива проводиться щорічно у Мюнхені, Німеччина, у період між серединою вересня та початком жовтня. Коротка історична довідка: вперше фестивать пройшов на честь весілля кронпринца Людвіга (згодом король Людвіг I) та принцеси Терези Саксонської-Хільдбургхаузської 12 жовтня 1810 року.

Триває ця мрія любителів пива протягом 16 днів. Фестиваль починається з крику "O'zapft is!" ("Відкрито!" - баварський діалект німецької мови), коли мер міста відкриває першу діжку спеціального пива, після цього офіціантки у традиційних німецьких костюмах пригощають ним гостей. Головна задача відвідувачів – пити та їсти донесхочу, але не звалитися з ніг!

Октоберфест

Октоберфест. Фото: oktoberfest.net

6. Сан-Фермін. Напевно, найнебезпечніше та найбожевільніше свято у Іспанії. Та, звичайно, найвідоміше у Європі – щороку тисячі туристів приїздять сюди. Проходить воно з 6 по 14 червня у місті Памплона та присвячене Святому Ферміну. Свято має давнє коріння, про нього навіть згадував відомий письменник Ернест Хемінгуей у своєму романі "І сходить сонце (Фієста)".

Головною розвагою святкових днів є традиційний іспанський національний звичай енс'єро – перегони із дванадцятьма розлюченими биками. О восьмій годині ранку биків випускають із загонів, учасники повинні втікати від них, бігаючи вузькими вуличками міста. Дистанція небезпечних перегонів – 875 метрів. Ймовірність постраждати від рогів тварин або впасти та потрапити під копита (один бик важить приблизно 600 кілограмів!) надзвичайно висока, проте мужні іспанці це свято полюбляють.

Сан-Фермін

Сан-Фермін. Фото: regnum.ru

7. День пірата, або День "говори як пірат". Щороку 19 вересня жителі близько сорока країн перетворюються на справжніх морських вовків. Люди копіюють розмову піратів, одягаються у піратські костюми та проводять різноманітні конкурси та ігри. Ідея створення такого незвичного свята належить американцям Джону Бауру та Марку Саммерсу, які одного чудового дня вирішили… уявити себе піратами.

Обов'язкова умова – використання піратського сленгу у розмові. До речі, 19 вересня зовсім скоро, вже можна готувати карту скарбів та піратський капелюх. І не забудьте повісити "Веселого Роджера"!

День пірата

День пірата. Фото: onlinetickets.com.ua

8. Горські ігри. Це свято, як і Апхелліо, також народилось у суворих землях Шотландії, тільки не на березі, а у горах. Під звуки волинок одягнуті у кілти учасники змагаються у традиційно чоловічих шотландських забавках: перетягування канату, штовхання каменю, метання молоту та колоди, а також у грі на волинці й танцях. Саме тут, у Шотландії, танок – чоловіча справа, бо здавна виконувались воїнами для прославлення перемоги або залякування ворогів. І звичайно, яке свято може обійтися без смачних наїдків та напоїв.

Горські ігри

Горські ігри. Фото: restbee.ru

9. Ігри кочівників. З 2014 року національне свято та змагання серед чоловіків проводять і в Киргизстані. На березі озера Іссик-Куль у вересні сучасні "кочівники" демонструють свою майстерність у боротьбі, вмінні їздити верхи та народних іграх.

Ігри кочівників

Ігри кочівників. Фото: nlkg.kg

10. Ла Томатіна. Який чоловік не полюбляє гарну бійку? Тому варто приїхати до Іспанії, щоб потрапити на "томатну бійку", яка щороку розпочинається на вулицях селища Буньоль. Для цього свята готується близько 100 тон стиглих томатів. Свята з бійками влаштовують також у Італії – щорічне апельсинове побоїще відбувається там у містечку Іврея. Але перевершили усіх, безумовно, у штаті Делавер, США, де кожного жовтня проходить чемпіонат з метання… гарбузів. Не все так просто, як здається: правила та технології там ледь не складніші за олімпійські.

Ла Томатіна

Ла Томатіна. Фото: latomatina.org

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше