Що їдять на Різдво в різних країнах світу

Що їдять на Різдво в різних країнах світу
Поширити в соціальних мережах:

Пропонуємо подивитися, як виглядає різдвяний стіл в різних країнах.

Різдво і Новий рік – особливий період в культурі багатьох народів, і у кожного з них є своє святкове меню для такого випадку.

Франція

У Франції на грудневі свята прийнято їсти "Різдвяне поліно". Звичай випікати цей рулет сходить до середньовічної традиції спалювати різдвяну колоду.

Англія

Грудень – час, коли в кожній англійській сім'ї за власним рецептом готують плам-пудинг, або різдвяний пудинг. Роблять десерт за кілька тижнів до Різдва, а потім він дозріває в прохолодному місці. Подається в перший день свята.

Як правило, це пудинг темного кольору із сухофруктами, горіхами і яловичим жиром.

Ісландія

В Ісландії на Різдво прийнято готувати пиріг під назвою вінартерта. Його також називають "Смугаста леді" – через багатошаровості. Ласощі печуть з ванільних і Кардамонови шарів пісочного тіста та сливового джему, по черзі змінюють один одного. У джем зазвичай додають спеції – корицю або гвоздику.

Шотландія

На Різдво шотландці печуть пудинги, торти з марципанами і яблуками і роблять спеціальний десерт з кремом – кранахан. У нього входять обсмажені вівсяні пластівці, залиті збитими вершками, віскі, медом, малиною. Подається в келихах.

Ірландія

На святкових столах ірландців можна зустріти незвичайний десерт: торт "Гіннес". Хоч таке поєднання і здається неймовірним, але це факт: ласощі готують на темному пиві. Проте в готовому продукті немає й натяку на пивну гіркоту.

Італія



В головний зимове свято на десерт тут зазвичай подають панеттоне або пандоро. Кажуть, все італійці діляться на дві непримиренні групи в залежності від того, який з двох видів випічки вони віддають перевагу. Але ж ці ласощі дуже схожі.

Панеттоне – легкий солодкий пиріг або хліб з зацукрованими фруктами. Романтична версія походження цього десерту говорить, що один міланський учень пекаря по імені Антоніо придумав його для своєї коханої.

Пандоро – солодкий дріжджовий кекс у вигляді усіченої піраміди, який придумали в Вероні.

Литва

В Литві популярний кучюкай – маленьке підсолоджене печиво. Цей десерт роблять з квасного тіста з маком і найчастіше просочують маковим молочком.

Латвія, Естонія та Фінляндія

Тут на Різдво вас неодмінно пригостять печивом, яке називається піпаркукас. У ньому містяться імбир, перець і інші прянощі, звідси і переклад назви – "перчене печиво".

Угорщина

В Угорщині надзвичайно популярний традиційний торт "Добош". Він складається з шести шарів бісквіта з шоколадним кремом і карамельною глазур'ю.

Греція

Меломакарона – це блюдо грецької кухні, яке є обов'язковим атрибутом Різдва. Це солодке печиво з медом, такі собі маленькі овальні коржики.

Португалія

Різдвяні свята в Португалії складно уявити без традиційного "королівського пирога" "Болу Рей". Це справжній символ сезону в Португалії, тут його подають весь грудень і до 6 січня.

Мексика

У Центральній і Південній Америці дуже популярний торт під назвою "Три молока" (Tres Leches). Як зрозуміло з назви, в його приготуванні використовуються три види молока: згущене, топлене і вершки.

Австралія

В Австралії Різдво випадає на розпал літа. Тому і десерт на це свято зазвичай готують зовсім не зимовий. Тістечка "Рокі Роуд" – це насолода на основі молочного шоколаду і кольорових маршмеллоу. Подається у вигляді тістечок або капкейков, а іноді і з морозивом.

За матеріалами AdMe

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Тайванський вузол: чому на острові Тайвань дуже пильно стежать за війною в Україні?
Тайванський вузол: чому на острові Тайвань дуже пильно стежать за війною в Україні?

Китайська пропаганда дослівно нагадує російську…

Недемократичне написання і ухвалення, порушення законів: маловідомі факти про конституцію рф
Недемократичне написання і ухвалення, порушення законів: маловідомі факти про конституцію рф

Зміни в документі відобразили перехід росії до суперпрезидентської форми влади…

Заразна, невиліковна та завжди смертельна: в США перші випадки смерті людей від епідемії «зомбі-оленів»
Заразна, невиліковна та завжди смертельна: в США перші випадки смерті людей від епідемії «зомбі-оленів»

Викликає аномальне згортанням білків і робить дірки у мозку…

Таємниця Місяця: у 1962 році співробітник НАСА виявив, що супутник Землі в середині порожній
Фейкові аккаунти як елемент ІПСО: росія використовує українську символіку та мову для впливу на українців
Сміх у війні: як український народ перетворює гумор на свою суперсилу?
Сміх у війні: як український народ перетворює гумор на свою суперсилу?

Навіть перед лицем смертельної небезпеки, гумор став…

Читати більше