Ранок чи вечір: коли краще займатися спортом?

Ранок чи вечір: коли краще займатися спортом?
Поширити в соціальних мережах:

Чи залежить результат занять спортом від часу тренування?

Хтось не може змусити себе піднятися на ранкову пробіжку. Інший – немає сил дійти до спортзалу увечері. З чим це пов’язано і чи впливає час занять на результат, розбиралася редакція сайту 2+2.

Усі тренери сходяться на думці: спортом треба займатися тоді, коли у вас є час для цього. І ви не смикаєтеся, що кудись спізнюєтеся. І головна умова - щоб це було в задоволення! Але дослідження вчених доводять, що вплив ранкового й вечірнього тренування на організм – різний.

  • Фізіологія

Рівень певних гормонів у твоєму організмі на пряму залежить від занять спортом.
Якщо ти обираєш ранкове тренування – то рівень тестостерону в твоєму організмі зростає втричі! І це не лише впливає на твоє сексуальне бажання, а й наповнює енергією весь організм. Крім того, тестостерон позитивно впливає на ріст м’язів.

Цікаво:
Вчені з Університету медицини й науки Чарльза Р.Дрю провели експеримент. Взяли групу піддослідних, яким робили ін’єкції тестостерону. Ці люди значно додали в масі і скинули жирові відкладення без фізичних навантажень! Але радіти зарано. В режимі звичайних тренувань рівень тестостерону хоч і підіймається, але не перевищує норму. А для ефекту схуднення треба, щоб гормон значно перевищив верхню допустиму межу. А для цього його треба лише вводити внутрішньо.

 

Під час ранкових тренувань рівень кортизолу зростає на 75%!
Кортизол – це головний гормон, який відповідає за руйнування білків і накопичення жиру. Але не лякайтеся, вночі його рівень стабілізується.

  • Сон

Дослідження вчених довели – хто систематично займається спортом – спить набагато краще і спокійніше! Крім того, в цих людей виробляється більше гормону росту.
Але не поспішай засмучуватися, якщо ти тренуєшся вечорами! Не все так погано. Ті ж самі вчені з Апацького державного університету довели: вечірнє тренування підіймає температуру тіла, так само як і прийом теплої ванної. І це аналогічно позитивно впливає на засинання і міцний сон.
 

Цікаво:

В 2010 році одне американське видання про спортивну медицину опублікувало статтю, в якій повідомлялося: вечірні тренування змінюють харчові звички. Крім того, жінки, які пирймали участь у досліді, почали їсти зранку значно більше. Це заряджало їх енергією й зменшувало ризик ожиріння.

  • Психологія


Ранкові тренування заряджають впевненістю. А вся річ у тому, що під час фізичних навантажень в оргнізмі виділяються гормони стресу. Зокрема, адреналін. Завдяки цьому в людини підвищується рівень впевненості в собі – я можу це зробити! Чудове гасло на день!

Вечірні тренування знімають денний стрес. Знову ж таки – мова про гормони. Під час систематичних і тривалих тренувань в гіпофізі виділяється ендорфін – гормон щастя. Але не все так легко. Щоб відчути себе щасливим треба виконати фізичне навантаження вище середнього – ви маєте відчувати певну втому, важкість, яку треба подолати. Коли ендорфін потрапляє в центральну нервову систему – з'являється гарне самопочуття, заспокоєння, знижується відчуття болю.

 

  • Ціль

Якщо ви тренуєтеся заради схуднення – то експерти за ранок. Річ в кортизолі, про який писали вище і який накопичує жири. Крім того, в цей час у організмі низький рівень цукру. Організм вимушений шукати звідкись енергію. І для цієї цілі він обирає клітини жиру.
 

Цікаво:
вчені провели експеримент про вплив ранкової зарядки на організм. Було відібрано дві групи. Одна з них – тренувалася вранці. Інша – увечері. Усім дозволялосия змінити час тренування. В кінці експерименту уже 90% займалися ранковими вправами. Пояснили це тим, що такий спорт чудовий варіант прокинутися зранку. Та й поставити ранкове тренування в розклад дуже зручно.

 

Якщо ж вранці ти не можеш змусити себе зайнятися спортом. А ввечері не встигаєш. Є ще один варіант – обідній час. Ти можеш переключитися від роботи, впорядкувати думки. І з новими силами повернутсия в офіс.

  • Висновок:

ранкове чи вечірнє тренування ти обереш – не має великої різниці. Головне, щоб це було тобі в задоволення і систематично! Тоді результат буде обов’язково!

 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Реслінг-шоу Backlash France покажуть на Київстар ТБ у вільному доступі: коментуватимуть Бєлкін та Новак
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни

Про тих, хто своїми здобутками та жагою до перемоги щодня підвищують статус України…

Динозаври в Україні: історична знахідка на Київщині змінює уявлення про наші прадавні території
Розкриття таємниці 300-річної муміфікованої русалки: вчені встановили походження цієї таємничої істоти
Містечко турботи: історія створення в Україні унікального місця для українських пенсіонерів
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Колос»
Читати більше