Працював у штабі, який фінансувався Кобзоном та Зюгановим: СБУ затримала агента рф, що зробив в Україні солідну «кар’єру»

Працював у штабі, який фінансувався Кобзоном та Зюгановим: СБУ затримала агента рф, що зробив в Україні солідну «кар’єру»
Поширити в соціальних мережах:

За минулий тиждень СБУ викрила цілу низку таких зрадників…

Контррозвідка СБУ затримала агента російських спецслужб, який зробив в Україні серйозну кар’єру – він працював у Адміністрації колишнього президента та інших державних структурах. Тож зрадник мав змогу передавати ворогу дійсно важливу інформацію. Активно займався агент рф й вербуванням переселенців з Донбасу.

"Я почав роботу у штабі, який фінансувався депутатами Держдуми Кобзоном та Зюгановим. У ході роботи мене познайомили зі співробітником зовнішньої розвідки рф. Була поставлена задача вербувати колишніх військових, переселенців з України, політиків для отримання інформації військового та політичного характеру", — розповів підозрюваний у відео, яке оприлюднило СБУ.

Зрадник зізнався, що з 2014 року працював на головне управління генштабу збройних сил рф. Був завербований ворожими спецслужбами після того, як утік з Донеччини до Білгорода.

Працював секретний агент під псевдонімом «Регін» і перед ним російські куратори поставили завдання – здобути секретну інформацію державного рівня.

Для цього навіть допомагали робити кар’єру в українських органах влади. Зокрема, цей агент працював у суді, згодом в одному з Департаментів Адміністрації колишнього президента, а після того служив у війську. Ворожі спецслужби також оплачували йому навчання і поїздки за кордон.

З початком широкомасштабного вторгнення в Україну російська розвідка поставила перед агентом нові завдання: збирати інформацію про силові структури, відомості про новітні зразки зброї, військової техніки, тощо.

У ході розробленої спецоперації співробітники Харківського управління СБУ перехопили канал зв’язку агента, встановили місце його перебування та схопили зрадника на Донеччині.

Під час допиту агент детально розповів про те, які вказівки він отримував від ворога, надав інформацію про осіб, що цікавили росіян, а також персональні дані відомих йому членів агентурної мережі рф в Україні.

Наразі з ним проводяться відповідні заходи для встановлення всього ланцюжка державних зрадників, що працюють на ворога.

Агенту загрожує довічне позбавлення волі.

Слід зазначити, що останнім часом росія активізує своїх глибоко законспірованих агентів для їх використання у війні з Україною. Але Служба безпеки ефективно протидіє цьому. Так, лише за минулий тиждень СБУ викрила низку таких зрадників

Читай також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Загадка у Сомині: таємничий водяний монстр затягує худобу на дно озера у селищі на Волині
Пропаганда змушує людей вірити у героїзацію війни: що насправді ховається під маскою «невідомого героя»?
Читати більше