«Польща відкрила свій кордон і дала українцям такі ж самі права, які мають поляки», - Анджей Дуда під час виступу у Верховній Раді України

«Польща відкрила свій кордон і дала українцям такі ж самі права, які мають поляки», - Анджей Дуда під час виступу у Верховній Раді України
Поширити в соціальних мережах:

Вільний світ має сьогодні обличчя України…

У неділю, 22 травня, Президент Польщі Анджей Дуда виступив у Верховній раді. Він пообіцяв зробити все можливе, аби Україна стала членом Євросоюзу. Президент Польщі Andrzej Duda звернувся до Верховної Ради України.

Головні тези виступу президента Польщі:

  • Вільний світ має сьогодні обличчя України.
  • Ваші рідні, дружини, батьки, діти, онуки, мільйони людей, які мусили виїхати з України до Польщі, втікаючи від трагедії війни, не є в нашій державі біженцями — це наші гості.
  • Ви кажете, що Польща відкрила свій кордон і дала українцям такі ж самі права, які мають поляки, і прийняла до шкіл ваших дітей, і це також правда. Але це не ми герої, ви є героями.
  • Після Бучі, Бородянки, Маріуполя не може бути повернення до «business as usual» із росією.
  • Сьогодні настав час для нового польсько-українського трактату — договору про добре сусідство
  • Пам’ятаймо, що Україна мусить бути відбудована насамперед за кошти агресора. Такі вимоги історичної справедливості.
  • Україна виграє війну, подолає труднощі й буде відбудована ще кращою, ніж до російської агресії.

«Дякую вам сьогодні за те, що ви захищаєте Європу перед нашестям варварства та нового російського імперіалізму, що показуєте тиранам їхнє місце, що ви доказали, що дух вільного народу сильніший. Переможна битва за Київ, переможна битва за Харків, героїчний захист Маріуполя вже назавжди залишаться на сторінках історії. Україна показала всьому світові, що вона у силі протистояти імперіальній росії. РФ не реалізувала жодної зі своїх стратегічних цілей, зазнала величезні втрати та несе їх весь час. Це великий успіх Української Держави, Збройних Сил України, української влади та всього Українського народу» - заявив президент Польщі Дуда під час звернення з трибуни Верховної Ради.

Також президент Польщі наголосив, що лише Україна має право вирішувати своє майбутнє. Світ, міжнародна спільнота мають вимагати від росії закінчити агресію та повністю покинути територію України, перестати топтати міжнародне право, не може бути жодних переговорів і ухвалення рішень за спиною України.

«Я особисто не спочину, поки Україна не стане членом Європейського Союзу повною мірою цього слова. Це моя велика мрія як Президента Польщі та як людини, щоби ми могли разом будувати спільне майбутнє, це дуже важливо не лише для нас, але й для наступних поколінь — наших дітей і онуків. Нехай одним із постійних знаків наших відносин буде швидкісне залізничне сполучення між Києвом і Варшавою. Побудуємо його разом. Вірю, що ми це зробимо найближчими роками», - резюмував свою промову Анджей Дуда

Читай також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше