Ситуація гірша, ніж у СРСР: чому долар у рф став папірцем, а росіяни не переживуть нових санкцій

Ситуація гірша, ніж у СРСР: чому долар у рф став папірцем, а росіяни не переживуть нових санкцій
Поширити в соціальних мережах:

Про це розповів професор економіки Мадридської IE Business School…

Коли вісім років тому росія безцеремонно вторглася в Україну, країна-агресор також піддалася санкціям. Проте 2014 року росіяни змогли до них адаптуватися. Максим Миронов, професор економіки Мадридської IE Business School, в інтерв'ю НВ розповів, чому в 2022 році жителям росії не вдасться пережити нові санкції, які ввели проти рф після повномасштабного вторгнення 24 лютого.

«У 2014 році не було такого, що в росії за декілька місяців пропадає ціла автомобільна галузь, як зараз, а саме це і відбувається – каже Миронов. – Не було такого, що практично повністю зникла авіаційна галузь, літаки, які тепер не літають до Європи і стоять на приколі, це вже не судна, а склад запчастин для тих, хто залишився в строю. Не було у 2014 році проблем у держави та російського бізнесу купувати імпорт».

Цінність долара в росії сьогодні швидко знижується. І відбувається це, тому що на території рф він став фактично папірцем:

«Російським компаніям не потрібний долар, тому що на долар вони нічого не можуть купити. Це ситуація гірша, ніж у СРСР, бо Радянський Союз за долари на зовнішньому ринку міг купити що завгодно, росія цієї можливості позбавила себе — вона приходить на ринок, а товари на ньому за долари їй не продають. Ситуація правда погана, а щодо росіян — ну треба ж чимось жити, можна такими втішними фантазіями», - розповів професор економіки Мадридської IE Business School.

Слава Україні!

Читайте також

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше