Поцілунок козла та дівчина у ретро-костюмі: ТОП-6 ритуалів футбольних фанів

Поцілунок козла та дівчина у ретро-костюмі: ТОП-6 ритуалів футбольних фанів
Поширити в соціальних мережах:

Днями Україна виграла матч у Швеції з рахунком 2:1

Завдяки перемозі наша збірна отримала можливість грати в 1/4 фіналу Чемпіонаті Європи. Під час цього поєдинку до екранів телевізорів були прикуті погляди мільйонів фанатів. Та що там говорити – навіть ті, хто особливо не цікавиться футболом, вболівали за нашу збірну. Багато шанувальників, аби підтримати улюблену команду, вирушили до Глазго (Шотландія), де безпосередньо проходила зустріч.

Читайте також: ТОП-20 фото тварин, зроблених за секунду до фіаско

Зірки футболу кажуть, що віддані фанати надають їм сил та бажання перемагати. Їх енергетика на полі настільки заряджає, що описати це звичайними словами – неможливо.

Футбольні шанувальники готові на все аби їх команда-фаворит виграла. І ці люди дуже забобонні. У них багато правил, ритуалів та традицій. Редакція сайту телеканалу «2+2» зібрала для своїх читачів найцікавіші з них. І так – ТОП-6 ритуалів футбольних фанатів з різних країн.

Читайте також: Курячі крильця: неймовірні факти та прості рецепти

Фото: cdn.theatlantic.com

У кожній грі футболісти берлінського клубу «Уніон» під час виходу на поле бачать на трибунах своїх фанатів із запаленими свічками в руках. Крім цього вони співають різдвяні пісні яка б не стояла пора року. Такій незвичайній традиції вже 18 років!

Однак виходити на поле не під оплески, а під мелодії – звичка не лише берлінських гравців. Так, наприклад, фанати британського клубу «Лестер Сіті» беруть з собою на трибуни мисливські труби і в них гудуть. А все тому, що ця команда – виходець з графства Великобританії, яке було відомо полюванням на лисиць.

Читайте також: Скарби світу: ТОП-5 найдорожчих знахідок

А ось фанати лондонського клубу «Вест Хем Юнайтед» стріляють у своїх кумирів. Ні, не справжніми кулями, а ... мильними бульбашками. Ось тільки роблять це вони коли їхня улюблена команда забиває гол у ворота суперників. Так любителі футболу висловлюють своє щастя.

Фото: conteudo.imguol.com.br

Напевно, найнезвичніша та найзабавніша традиція є у фанатів німецького футбольного клубу «Кельн». Під час матчу вони ... цілуються з козлом. Добре хоч козел не справжній, а у вигляді картинки. Коли когось із уболівальників виводять на великий екран, то поруч з ним з'являється картинка козла, якого і потрібно поцілувати.

 Читайте також: 15 фотографій, зроблених за секунду до неминучого

Дуже часто у фанів і клубів є талісмани у вигляді тварин або птахів. Так, наприклад, у англійського клубу «Кристал Пелас» це – білоголовий орел. Ці птахи символізує сміливість, рішучість і перемогу. Саме тому і фани і гравці перед початком матчу дивляться на політ цієї благородної птиці.

Фото: s9.travelask.ru

Ну і, напевно, найдавніша традиція збереглася у британців. Ви тільки подумацте, їй понад сто років! Перед початком кожного матчу трибунами ходить Евертон-леді – дівчина, яку вибирають серед фанатів. Вона завжди вбрана у національний костюм і роздає глядачам іриски. А справа у тім, що багато років тому біля місця, де раніше проходили матчі, стояла лавка, де продавалися цукерки. Коли ж гра переїхала на інший стадіон, господиня кондитерської вирішила самостійно розносити солодощі серед уболівальників. З тих пір і пішла ця солодка традиція.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Під маскою пропаганди» розкриє деталі методів «Фургон з оркестром» та «Багаторазове повторення»
Біонічні протези: коли людина керує штучною рукою силою думки
Біонічні протези: коли людина керує штучною рукою силою думки

Новітні розробки дозволяють не лише відновити функціональність втрачених кінцівок, але й…

Business Breakfast з Володимиром Федоріним від Forbes відтепер доступний на Київстар ТБ
В нафтогазовій державі не вистачає палива: в росії повідомляють про дефіцит бензину
В нафтогазовій державі не вистачає палива: в росії повідомляють про дефіцит бензину

Все завдяки санкціям та злагодженій роботі ЗСУ, СБУ та ГУР…

«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій
«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій

Для науково-технічного прогресу війна часто стає каталізатором до стрімкого розвитку…

Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні
Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні

Роман Кашпур та інші українські ветерани вражають світ своїм мужнім прикладом…

Читати більше