Курячі крильця: неймовірні факти та прості рецепти

Курячі крильця: неймовірні факти та прості рецепти
Поширити в соціальних мережах:

1 липня весь світ святкує «Міжнародний день курячих крилець»

Як день, так і свято! А найцікавіше, що більшість дивних та незвичайних урочистостей приходить до нас з-за кордону. Так, наприклад, 1 липня весь світ відзначає «Міжнародний день курячих крилець».

Як ви здогадалися, прабатьком цього свята стала Америка у 1977 році, де справжній культ їжі. Більшість американців не уявляє свого життя без фаст-фуду. І «курячі крильця» - одне з улюблених страв. Тому і відзначають «Національний день крилець» з розмахом – продавці ставлять спеціальну ціну на курятину та по всій країні проводяться конкурси на швидкісне поїдання крилець.

Цікаві факти про курячі крильця в Америці:

  • Американці з'їдають в рік близько 28 мільярдів курячих крилець
  • Якщо викласти в довжину курячих крил, що з'їдаються американцями щорічно, вони обіймуть всю нашу планету, не одним, а двома кільцями.
  • 39-річна Моллі Шулер з Небраски з'їла 501 куряче крило за 30 хвилин, це близько 17 штук в хвилину або майже ціле крило кожні три секунди.

В Україні свято «Міжнародний день курячих крилець» не настільки популярне, проте крильця як їжа – відмінний варіант для сімейного пікніка або п'ятничних посиденьок з друзями. А так як скоро вихідні, редакція сайту телеканалу «2+2», знайшла найсмачніші і швидкі рецепти курячих крилець.

КУРЯЧІ КРИЛЬЦЯ БАРБЕКЮ НА МАНГАЛІ

  • 800 г курячих крилець
  • 1 шт. ріпчастої цибулі
  • половина лимона
  • 4 зубчики часнику
  • сухі спеції та сіль за смаком

Спосіб приготування:

Цибулю нарізати півкільцями, посолити. Потім додати крильця, сухі спеції та потиснути все руками (не сильно, тільки аби м'ясо рівномірно покрилося спеціями та соком цибулі). За бажанням додати: нарізаний часник і кілька часточок лимона. Далі – маринад.

Інгредієнти для маринаду:

  • 8 ст.л. соєвого соусу
  • 4 ст.л. рослинної олії
  • 2 ст.л. меду
  • гірчиця зерниста

У соєвий соус додати рідкий мед, зернисту гірчицю, сік часточки лимона, влити рослинне масло. Все ретельно перемішати і залити крила. Залишити при кімнатній температурі маринуватися на 1-1,5 години. Після – нанизати крильця на шампур та смажити на багатті або мангалі.

ГОСТРІ КУРЯЧІ КРИЛЬЦЯ НА МАНГАЛІ

  • 2 кг курячих крилець
  • 12 зубчиків часнику
  • 2 ст.л. кетчупу
  • 1 ст.л. гірчиці
  • 4 ст.л. соєвого соусу
  • 0,5 ч.л. чорного меленого перцю
  • 1 ч.л. приправи для курки, орегано, розмарину, базиліку, паприки, червоного меленого перцю
  • 1 шт. перець чилі
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

Перекладаємо м'ясо у велику та глибоку ємність. Додаємо до крилець розмарин, орегано, базилік, чорний мелений перець та приправу для курки. Перемішуємо. Кладемо в ємність 1 столову ложку гірчиці, 2 столові ложки кетчупу і 4 столові ложки соєвого соусу. Ще раз перемішуємо. Щоб зробити крильця гострими, додаємо до них 1 чайну ложку паприки, 1 чайну ложку меленого червоного перцю та трохи солі. Перець чилі нарізаємо маленькими кільцями. Додаємо їх до крилець. Розмішуємо курку так, аби маринад рівномірно розподілився куркою. Маринуємо 60 хвилин у холодильнику. Потім викладаємо на решітці (або нанизуємо на шампури) і обсмажуємо по 3 хвилини з кожного боку.

РЕЦЕПТ МЕДОВО-ГІРЧИЧНОГО МАРИНАДУ

  • 700 г курячих крилець
  • 4 ст. л. меду
  • 3 ст. л. гірчиці
  • 2 ст. л. солі
  • 3 ч.л. чорного меленого перцю
  • 1 великий або 2 маленьких зубчики часнику

Спосіб приготування:

Для приготування маринаду очистіть та видавіть часник, додайте ложку гірчиці, дрібку солі, чорний перець, а потім полийте все це свіжим рідким медом. Ретельно перемішайте і додайте крила. Потім знову перемішайте і поставте маринуватися 4-5 годин. Потім викладіть крильця на решітці (або нанизати на шампури) і обсмажте по 3 хвилини з кожного боку.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Риболовля для збереження видів: як рибалка із США допомагає науковцям рятувати форель
Вражаючі розміри: вчені знайшли скам’янілість доісторичної багатоніжки, голова якої більша за автомобіль
Як стародавня плита з ери динозаврів, яку виявили під островом Пасхи, допомогла розгадати таємниці Землі?
Як стародавня плита з ери динозаврів, яку виявили під островом Пасхи, допомогла розгадати таємниці Землі?

Вчені вважають, що саме цей затонулий шматок пояснює таємничу щілину в мантії…

Зірконіс – найшвидший «нюхач» планети: найдивніші тварини сучасності, про яких ви не чули
20 років детальних замальовок та креслень: таємниці відновлення Бахчисарайського палацу у Криму
Таємниче «озеро людських скелетів» у Гімалаях: моторошна історія, яку досі не можуть розгадати вчені
Читати більше