Скарби світу: ТОП-5 найдорожчих знахідок

Скарби світу: ТОП-5 найдорожчих знахідок
Поширити в соціальних мережах:

29 червня весь світ відзначає день пошуків скарбів

Хто у дитинстві не мріяв знайти скарби або власноруч не закопував їх? У когось це захоплення залишилося у дитинстві, хтось зробив це заняття своїм хобі, а хтось – присвятив йому усе своє життя. 29 червня весь світ відзначає день пошуків скарбів.

Хоча до цих пір невідомо хто засновник цього свята, він обожнюваний і дорослими і дітьми. Як правило, цього дня сім'ями збираються на природі, закопують скарб і малюють карту за якою можна його знайти, а потім проводять цілі квест-пошуки.

Редакція сайту телеканалу 2+2 зібрала ТОП-5 найдорожчих скарбів, коли-небудь знайдених людиною. Їх сумарна вартість просто вражає!

$ 500 000 млн.

Фото: Національний морський музей, Лондон

У 2007 році американська компанія Odyssey Marine Exploration знайшла місце катастрофи іспанського фрегата Nuestra Senora de las Mercedes (Діва Марія Милосердна). Корабель разом з вантажем золота затонув поблизу південного узбережжя Португалії 1804 року. Коли вміст судна підняли і оцінили, сума вийшла гідна - $ 500 000 млн. У 2012 році, за рішенням суду, скарб був переданий уряду Іспанії і американська компанія залишилася ні з чим. Всі спроби останньої оскаржити рішення суду – були безрезультатні.

$ 1 000 000 000

Понад 300 років тому біля берегів Колумбії затонув іспанський галеон Філіпа П'ятого. На його борту знаходилися коштовності, злитки золота і срібла на загальну суму $ 1 000 000 000. Про настільки дорогу знахідку оголосили у 2015 році. Уряд країни заявив, що незважаючи на те, що корабель Іспанії, усе знайдене залишиться у державі Колумбії.

$ 3 000 000 000

Американська компанія підняла з дна Атлантичного океану алмази, золото і платину на суму $ 3 000 000 000. Цю знахідку довго і ретельно приховували. Однак, як нам відомо, все таємне колись стає явним, і у 2009 році про скарби дізнався світ. Після цього про свої права на скарб заявили одразу дві держави – Великобританія і Росія.

$ 10 000 000 000

Фото: history.karpat.in.ua

Рік за роком шукачі прочісували дно Чилійського моря в надії знайти скарб. Адже вони знали, що на дні заховані справжні багатства. І яким було їхнє здивування коли у 2005 році, на глибині всього 50 метрів, вони виявили 600 бочок із золотими злитками на суму $ 10 000 000 000. Це відкриття зробило їх багатіями.

$ 22 000 000 000

Фото: piccy.info

У 2011 році в храмі Шрі Падманамбхасвамі, Індії, був знайдений найдорогоцінніший скарб за всю історію людства. Ви тільки вдумайтеся, скарбів було настільки багато, що їх рахували мішками. Тому оціночна вартість у $ 22 000 000 000 – лише приблизна.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Заразна, невиліковна та завжди смертельна: в США перші випадки смерті людей від епідемії «зомбі-оленів»
Заразна, невиліковна та завжди смертельна: в США перші випадки смерті людей від епідемії «зомбі-оленів»

Викликає аномальне згортанням білків і робить дірки у мозку…

Таємниця Місяця: у 1962 році співробітник НАСА виявив, що супутник Землі в середині порожній
Фейкові аккаунти як елемент ІПСО: росія використовує українську символіку та мову для впливу на українців
Сміх у війні: як український народ перетворює гумор на свою суперсилу?
Сміх у війні: як український народ перетворює гумор на свою суперсилу?

Навіть перед лицем смертельної небезпеки, гумор став…

Скелети велетнів, таємничі мумії та відбитки величезних рук: у Неваді є печера, де могли жити рудоволосі велетні
Стрічка «Дім Ґуччі» Рідлі Скотта з'явилася на Київстар ТБ: як подивитися без додаткової плати
Стрічка «Дім Ґуччі» Рідлі Скотта з'явилася на Київстар ТБ: як подивитися без додаткової плати

Сенсаційна історія вбивства, божевілля, гламуру і жадібності…

Читати більше