Кістки одразу трьох мамонтів віком 40 000 років знайшли у винному льосі в Австрії

Кістки одразу трьох мамонтів віком 40 000 років знайшли у винному льосі в Австрії
Поширити в соціальних мережах:

Це перша подібна знахідка в регіоні за понад 150 років…

У Нижній Австрії зробили сенсаційне відкриття. Місцевий винороб Андреас Пернерсторфер знайшов кістки мамонта під час реконструкції свого винного льоху в Гобельсбурзі, район Кремс. Вік кісток становить приблизно від 30 000 до 40 000 років. Це найбільша знахідка такого роду за понад 100 років, пише Австрійський археологічний інституту Австрійська академія наук (OeAW).

Археологи Томас Айнвегерер та Ханна Пароу-Сушон розпочали розкопки в середині травня. Вони виявили кілька шарів кісток мамонта. Серед знахідок були також кам'яні артефакти та деревне вугілля. Це вказує на вік знахідок у межах від 30 000 до 40 000 років. Археологи припускають, що кістки належать принаймні трьом різним мамонтам.

хїзїзї

Ханна Пароу-Сушон зазначила, що настільки щільний шар кісток мамонтів зустрічається рідко. Це перший випадок, коли археологи змогли дослідити подібну знахідку в Австрії за допомогою сучасних методів.

Останні подібні знахідки в Австрії робили 150 років тому також у районі Кремс. Тоді у сусідньому підвалі в Гобельсбурзі було знайдено товстий шар кісток і культурні шари з артефактами з кременю, декоративними скам'янілостями та деревним вугіллям. Більшість подібних об'єктів в Австрії та сусідніх країнах були розкопані понад 100 років тому та здебільшого втрачені для сучасних досліджень.

яваа

Знахідка в Гобельсбурзі викликає багато цікавих питань. Наприклад, як люди кам'яного віку могли полювати на таких величезних тварин? Ханна Пароу-Сушон зазначає, що, хоча відомо, що люди полювали на мамонтів, деталі цього процесу досі залишаються загадкою.

Виявлені кістки трьох мамонтів можуть вказувати на місце їхньої загибелі. Люди могли переслідувати мамонтів і влаштувати для них пастку.

Читай також:

Фото: ÖAW-ÖAI/H. Parow-Souchon

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Чи можуть коти та дельфіни мати космічні корені? Припущення вчених приголомшують!
7000-річне поховання: 35 безголових тіл, серед яких багато неповнолітніх, знайшли у кам’яному поселенні Словаччини
Прогресивна конституція кримських татар 1917 року: Крим намагалися перетворити на нову Швейцарію
Прогресивна конституція кримських татар 1917 року: Крим намагалися перетворити на нову Швейцарію

Це була мрія лідера Кримсьої Демократичної Республіки Номана Челебіджіхана…

Ентузіасти з Києва змайстрували безшумний електробайк для військових просто у гаражі
Голлівудський актор Вілл Сміт пересів на позашляховик українського виробництва
Апокаліпсис на горизонті: в Єрусалимі здійснилося одне із пророцтв про кінець світу
Читати більше