Їм просто байдуже: коти чують вас лише тоді, коли ви з ними лагідно розмовляєте

Їм просто байдуже: коти чують вас лише тоді, коли ви з ними лагідно розмовляєте
Поширити в соціальних мережах:

У дослідженнях брали участь 16 пухнастих піддослідних…

Дослідники провели цікавий експеримент, який показав, що коти знають голос свого власника. Вони також поводяться по-різному, коли їхні власники розмовляють з ними, а не з іншою людиною. У дослідженнях брали участь 16 пухнастих піддослідних. Про це повідомляє Sciencealert.

Почувши знайомий голос, коти в дослідженні часто завмирали, тріщали хвостами, блимали очима або смикали вухами – але лише тоді, коли слова вимовлялися в регістрі, призначеному для милої пухнастої кульки з маленькими лапками. Якщо ж власник використовував свій типовий людський голос, щоб вимовити те саме речення, коти, здавалося, думали, що мова була спрямована не до них.

«Поточні експерименти були першими і дослідники виявили, що коти можуть розрізняти мову, спрямовану на інших людей, і мову, спрямовану спеціально до них.  Але лише тоді, коли речення вимовляв господар кота. Коли незнайомець говорив так само, вихованець не виявляв особливого інтересу. Він просто займався своїми справами, як завжди», - йде мова в опублікованих висновках дослідження.

Отримані дані свідчать про те, що дорослі домашні коти, які не звикли до незнайомців, лише навчилися розшифровувати нюанси мови свого господаря. 

Дослідження базується лише на невеликій кількості домашніх тварин, усі з яких вели схожий спосіб життя, але автори кажуть, що їхні висновки є хорошим початком для розуміння того, як наші домашні тварини можуть розуміти нас.

«Наші результати підкреслюють важливість індивідуальних стосунків для домашніх котів-компаньйонів, які, здається, не узагальнюють спілкування, яке розвивається з однією людиною, на всіх співрозмовників», – пишуть автори.

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше