Це не те, що думали вчені: новий аналіз муміфікованої «русалки», знайденої у Японії, показав, з кого вона зроблена

Це не те, що думали вчені: новий аналіз муміфікованої «русалки», знайденої у Японії, показав, з кого вона зроблена
Поширити в соціальних мережах:

Гібрид нагадує Нінґо з японської міфології…

У 2022 році вчені дослідили «русалку» довжиною близько пів метра, яка лежала всередині запечатаної дерев’яної коробки в японському храмі, розташованому в префектурі Окаяма. У той час дослідники вважали, що вона зроблена з тулуба та голови мавпи, пришитих до обезголовленого тіла риби. Проте після досліджень вчені прийшли до інших висновків, пише LiveScience.

Гібрид, який нагадує Нінґо з японської міфології — рибоподібну істоту з людською головою, яка, за легендою, допомагає лікувати хвороби та збільшує довголіття — раніше виставлявся у скляній вітрині в храмі, щоб люди могли йому поклонятися. У листі в коробці з мумією стверджується, що зразок був спійманий рибалкою десь між 1736 і 1741 роками. Але, ймовірно, він був створений пізніше як обман для продажу заможним людям, які бажають покращити своє здоров’я або продовжити життя.

ппв

Дослідники з Університету науки і мистецтв Курашікі (KUSA) в Японії змогли дослідити «русалку» на початку лютого 2022 року (з дозволу священиків храму). Вони вивчали моторошний артефакт за допомогою ряду методів, включаючи рентген і КТ (комп’ютеризована томографія), сканування, радіовуглецеве датування, електронна мікроскопія та аналіз ДНК. І нещодавно команда нарешті опублікувала свої висновки в заяві KUSA.

Результати показали, що тулуб «русалки» не належав мавпі, а був виготовлений переважно з тканини, паперу та бавовни, які скріплювалися металевими шпильками, що йшли від шиї до нижньої частини спини. Він також був пофарбований пастою, виготовленою із суміші піску та деревного вугілля.

Однак тулуб був покритий компонентами, знятими з інших тварин. Волосся ссавців і шкіра риби, ймовірно, риби-фугу, покривали частини рук, плечей, шиї та щік. Щелепа та зуби русалки також, ймовірно, були взяті від хижої риби, а її кігті були зроблені з кератину, тобто вони, ймовірно, походять від справжньої, але невизначеної тварини. Нижня половина «русалки» справді походить від риби.

вапвп

Дослідники не змогли ідентифікувати будь-яку повну ДНК «русалки», але радіовуглецеве датування луски показало, що вона може датуватися початком 1800-х років.

Новий аналіз показує, що «русалку», швидше за все, створили, щоб змусити людей повірити в реальність Нінґо та їхні зцілювальні здібності, пишуть дослідники. Однак це також показує, що шахраї, які стоять за створенням, також доклали набагато більше зусиль, щоб зшити підроблену істоту, ніж очікувалося.

У Японії було знайдено ще 14 «русалок», і тепер команда сподівається проаналізувати інших для порівняння.

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше