Чергова хвиля мобілізації на рф: росія планує створити армію чисельністю близько двох мільйонів осіб

Чергова хвиля мобілізації на рф: росія планує створити армію чисельністю близько двох мільйонів осіб
Поширити в соціальних мережах:

Країна-агресор відчуває дефіцит людського ресурсу…

«Видатна роль» шойгу та герасимова, виправдання ударів по енергетиці, війна проти всього НАТО та ігнорування «вагнера» — на рф підготували загальні рекомендації щодо висвітлення війни проти України. Про це повідомляє головне управління розвідки МО України.

«Військове командування держави-агресора створило спеціальний документ, яким визначається, як саме кремлівським пропагандистам треба висвітлювати події війни проти України», - йдеться у повідомленні відомства.

Загальні рекомендації вміщують одинадцять пунктів, основний зміст яких полягає в:

  1. Орієнтуванні на інформацію виключно з погоджених міноборони рф джерел;
  2. Акцентуванні в інформаційних матеріалах та коментарях «незалежних» експертів на провідній та позитивній ролі особисто сергія шойгу та валерія герасимова;
  3. Виправданні ударів по критичній енергетичній інфраструктурі України, посилаючись на «вимушеність» таких дій;
  4. Підкресленні теми надання Україні західного озброєння. В цьому сенсі окремо рекомендується зосереджувати увагу на тому, що «росія проводить воєнну операцію не проти України, а проти всього НАТО»;
  5. Відмові від згадування ПВК «вагнер» в позитивному контексті. Робити акцент на надмірних людських втратах та беззмістовних атаках ПВК;
  6. Відслідковуванні та цитуванні публікацій в іноземних ЗМІ про успіхи збройних сил російської федерації та невдачі Збройних сил України. Особливу увагу пропонується зосередити на заявах західних і українських політиків, які можна інтерпретувати в подібному ключі.

Загалом документ свідчить про кардинальну зміну акцентів щодо висвітлення перебігу подій у війні проти України, зазначає ГУР, а також – загострення політичної боротьби всередині країни-агресора.

Але видумані перемоги, не можуть «прикрити» провали у війні в Україні. Росія тисячами кидає на фронт людей, як гарматне м'ясо, і тому відчуває дефіцит людського ресурсу. За оцінками воєнної розвідки України, країна-терорист зараз намагається створити двохмільйонну армію.

«Під час першої хвилі мобілізації до зс рф було призвано 300 тисяч осіб. Після нетривалої підготовки мобілізованих направляють у зону ведення бойових дій в Україні. Воєнна розвідка України не виключає, що керівництво росії найближчими днями оголосить про проведення чергової хвилі мобілізації. До зс рф потраплять ще 500 тисяч росіян, що дозволить країні-терористу створити стратегічні резерви», - пише ГУР.

За даними розвідки, на росії вже активно відбувається підготовка до оголошення чергової хвилі мобілізації. На законодавчому рівні вносяться зміни у закони рф, які регламентують проведення мобілізації. Також триває активна підготовка навчальних центрів. А масштаб мобілізаційних заходів, які проводить країна-агресор, свідчить про плани її керівництва створити армію чисельністю близько двох мільйонів осіб.

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше