5 способів змусити мозок працювати

5 способів змусити мозок працювати
Поширити в соціальних мережах:

Вправи, які допоможуть сконцентруватись

Весна, авітаміноз, наближення довгоочікуваної відпустки – всі ці фактори збираються до купи, не дають тобі працювати та приймати зважені рішення. Мозок протестує і відмовляється напружуватись. Для того, щоб швидко зібрати себе до купи, достатньо лише декількох простих хитрощів. Яких саме – читай у статті.

1. Обмеж себе у часі

Freepik

Коли ми не ставимо собі дедлайнів, то розслабляємось та затягуємо справи. Для того, щоб добре сконцентруватись, познач собі часові межі. Розбий основну задачу на підпункти, і для кожного виділи проміжок часу. Роби перерви після кожного виконаного пункту. Це покращить самодисципліну. Часу для того, щоб відволікатись на непотрібні дрібниці, просто не залишиться. 

2. Абстрагуйся

Просто не думай ні про що. Це дуже легко, якщо сконцентруватись на одній конкретній дії: спробуй протягом хвилини із закритими очима слідкувати за власним диханням. Тільки твоє дихання та жодних інших думок.

Концентруватись можна на будь-якому іншому процесі: ходіння, заварювання чаю або керування автомобілем. До речі, таку техніку застосовують психологи для того, щоб розслабити людину. Концентрація на конкретному процесі нагадує медитацію і допомагає відчувати себе тут і зараз та не відволікатись на непотрібні речі.

3. Прислухайся до свого самопочуття

Freepik

«Мозок має дві стратегії прийняття рішень, – стверджують психологи. – Перша оперує логічними методами, друга – миттєвими емоціями».

Стрес, втома та голод позначаються на твоєму настрої, навіть якщо ти цього не помічаєш.

Твоє завдання – бачити різницю між своїм нормальним станом та станом, коли тебе щось турбує. Не давай емоціям перемагати раціональне. Якщо ти маєш звичку приймати рішення, що ґрунтуються на емоціях – спробуй уявити ситуацію з іншого боку або абстрагуватися (дивись пункт 2).

4. Переключися

Іноді ми занадто сильно забиваємо собі голову якоюсь проблемою або завданням. Тоді мозок просто відмовляється працювати та видавати нові ідеї. У такому випадку потрібно відкласти нагальне завдання та зайнятися чимось іншим. Спробуй відволіктись від того, що не вдається, хоча б на годину. Коли візьмешся за старе завдання вдруге, вирішити його вдасться значно легше.

5.Прогуляйся

Freepik

Цифри та літери на моніторі розпливаються та втрачають будь-який сенс?  Причиною такої неуважності може бути нестача кисню у мозку. Рішення дуже просте – розігнати кров.

Тобі допоможе прогулянка на 10-15 хвилин – цього достатньо, щоб сходити за кавою або на обідню перерву. Якщо ти працюєш з дому – встань та зроби декілька фізичних вправ. Поприсідай 20-30 разів – і мозок одразу запрацює по-новому.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
«Загублений світ»: Історія, що не має права бути забутою - Каховська ГЕС
«Загублений світ»: Історія, що не має права бути забутою - Каховська ГЕС

Про зруйновану Каховську ГЕС, яка утримувала одне з найбільших водосховищ Європи…

Загадкове зникнення екіпажу судна «Марія Целеста» понад століття тому: нова теорія розвитку подій
Закуповували зерновози та суховантажі: росія ще з 2021 року готувалася до викрадення українського зерна
Закуповували зерновози та суховантажі: росія ще з 2021 року готувалася до викрадення українського зерна

Але, на відміну від 30-х-40-х років 20 століття, кремлю не вдалося приховати свої злочини…

Кремлівський міф про «замерзаючу Європу» розбився вщент: Україна досягла енергетичної незалежності
Кремлівський міф про «замерзаючу Європу» розбився вщент: Україна досягла енергетичної незалежності

Вперше ми здійснили опалювальний сезон за рахунок власних ресурсів…

Читати більше