2022 може стати останнім для курортного Криму: як півострів виживає після анексії

2022 може стати останнім для курортного Криму: як півострів виживає після анексії
Поширити в соціальних мережах:

Крим остаточно перетвориться на військову базу...

Вже вісім років росіяни з усіх куточків рф пишаються анексією Криму. Проте самі кримчани з кожним роком розуміють, чим обернулося для них горезвісне «Крим – наш». У 2014 році разом із «русскім міром» на півострів прийшли і російські умови: непідйомні для місцевого населення московські ціни на продукти, тотальний переділ туристичного ринку та безробіття.

До 2014 року Крим відвідували близько 6 мільйонів туристів щороку: традиційно 65-70% із них були українці. Після анексії півострова відпочиваючих стало вдвічі, а потім і втричі менше. Переважна кількість громадян росії не можуть собі дозволити туристичний відпочинок. Ті ж росіяни, які мають можливість подорожувати, обирають Єгипет, Туреччину та інші країни.

Не допоміг навіть Кримський міст – замість багатих мешканців Москви та Санкт-Петербурга на півострів потягнулися люди із найближчих депресивних регіонів. Витрачати гроші в Криму такий контингент не поспішає – в результаті місцеві жителі залишилися без основного доходу, а готелі стали закриватися.

Війна закрила і одне з основних транспортних сполучень із росією: Сімферопольський аеропорт. Після запровадження західних санкцій літати до Криму нема на чому. Альтернатива: залізниця. Однак, щоб дістатися до курорту з Москви необхідно їхати до 30 годин, а з Челябінська, замість звичних 3,5 годин на літаку, доводиться трястись у плацкарті 2,5 дні.

Внаслідок злочинної війни та подальших санкцій, зізнаються кримчани, зайняті у курортному бізнесі, 2022 рік стане найпровальнішим за останні 30 років, а можливо останнім для більшості місцевих готелів та баз відпочинку. Пережити по-старому зиму на зароблене в сезон, при прогнозованому напливі туристів, вони не зможуть.

Детальніше про кризовий Крим – дивіться у сюжеті прямо зараз:

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше