«Росатом» спонсорує війну в Україні: чи потрапить компанія до наступного пакету санкцій проти росії?

Гроші
«Росатом» спонсорує війну в Україні: чи потрапить компанія до наступного пакету санкцій проти росії?
Поширити в соціальних мережах:

«Росатом» контролює 30% світового ринку збагаченого урану та 17% ринку реакторного палива…

Головне управління розвідки МО України передало виданню The Washington Post документи, з яких стає зрозумілим, що «Росатом» запропонував надавати російській оборонній промисловості матеріали, які не може рф придбати через санкції.

«Оксид алюмінію, життєво важливий компонент ракетного палива. Інші товари включають літій-іонні батареї для живлення танків, систем протиракетної оборони та іншого озброєння; технологія 3D-друку; та хімічні сполуки, які застосовуються в авіаційній та ракетній техніці», - йдеться у статті.

Це все означає можливість для росії проводити нові ракетні атаки, просуватися на фронті за допомогою танків та здійснювати нові авіаційні атаки. За фактом, продовжуватиме війну проти українського народу. Із цього випливає досить логічне питання – чому «Росатом» досі не під санкціями?

«Дуже багато країн залежить від постачання збагаченого урану, наприклад, такі як: Франція, Болгарія, Словаччина, Угорщина», - каже колишній голова державної інспекції ядерного регулювання Григорій Плачков.

Крім того, «Росатом» контролює 30% світового ринку збагаченого урану та 17% ринку реакторного палива. І навіть ринок США залежить від постачання дочірніх підприємств російської компанії, тому що Штати, зокрема, мають значний парк атомних енергоблоків.

Проте все це не говорить про те, що Росатом не потрапить під світові санкції. Скоріше навпаки. Коли це може статися і як – дивіться у сюжеті:

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше