«Було не до жартів»: Що не потрапило в кадр «Братів по крові»

Брати по крові
«Було не до жартів»: Що не потрапило в кадр «Братів по крові»
Поширити в соціальних мережах:

Найбільш екстремальні сцени та найкумедніші випадки зі знімальних майданчиків.

Вже 15 жовтня на телеканалі 2+2 покажуть захопливу детективну історію – серіал «Брати по крові». Гостросюжетна прем’єра розповість про двох зведених братів Кірєєвих, яким, незважаючи на різний спосіб життя, методи розслідування і конфлікти, доводиться працювати в одному відділі поліції. Десятки розслідувань, любовні інтриги і сімейні розбірки…

Дізнайтеся про те, як знімався детектив, на які жертви довелося піти акторам заради серіалу і чому на знімальний майданчик «Братів по крові» приїжджала поліція.

  • Кохання одне на двох

Паралельно з розслідуванням смерті батька брати розкривають заплутані злочини, продовжують з'ясовувати стосунки, а ще борються за серце однієї жінки – судмедексперта Тетяни.

  • Все заради мистецтва

В одній зі сцен герої Еріка Абрамовича і Віктора Сарайкіна потрапляють в пастку – занедбаний підвал, який щохвилини наповнюється водою. Для цього епізоду декоратори знайшли недобудований басейн, в якому довелося не просто нарощувати стіни, а вибудовувати реальну водопровідну систему. Щоб заповнити конструкцію, знадобилося дві пожежні та поливомийні машини, а також 80 тисяч літрів води!

«Для нас це був реальний виклик. Ми майже місяць думали, з чого побудувати декорації, як завозити воду в павільйон, як убезпечити акторів і врешті-решт зняти красиву картинку. Перед зйомками наші актори пройшли інструктаж, на майданчику постійно перебували каскадери, але все одно це було непросто і навіть ризиковано.

До того ж, ніби навмисне, зйомки випали на найбільш холодний день літа, тому вся команда переживала за акторів. Спасибі величезне Еріку Абрамовичу і Віктору Сарайкіну – вони дуже професійно відпрацювали сцену», – зізнається креативний продюсер проекту Дмитро Сафановскій.

До слова, занурюватися в холодну воду в цьому епізоді довелося і Сергію Дерев'янко:

«Під час зйомок залазив у воду без гідрокостюма. Хотів, щоб це було по-чесному, по-живому. Зараз із хлопцями згадуємо ці зйомки з усмішкою, але тоді всі так замерзли, що було не до жартів».

  • БДСМ-студія, музей та кладовище…

Зйомки детектива проходили в Києві та Київській області майже п'ять місяців. Творча група проекту побувала в реальному ізоляторі, БДСМ-студії, Музеї імені Богдана Хмельницького, на автодромі «Чайка», кладовищі, а також у понад сотні спеціально побудованих павільйонів. Складно повірити, що один зі знімальних днів проходив на плавучій баржі з екзотичними тваринами і тривав понад 16 годин.

  • Нові містичні знайомства

«У перший знімальний день була злива, а ми знімали в холодних кабінетах і приміщеннях реального СІЗО. Слава Богу, до цього я ніколи не був у подібних установах, тому що атмосфера там, м'яко кажучи, похмура. Та це ще квіточки. Потім ми знімали на кладовищі. Дві години ночі, навколо ні душі, зйомка в розпалі. І тут спостерігаємо дивну картину: у двадцяти метрах від нас стоїть дівчина в білій сукні, з довгим чорним волоссям і чубчиком, за якою не видно очей. Стоїть і дивиться на нас, нічого не говорить, не махає, ніяк не реагує. Вся знімальна група оторопіла. Чесно кажуть, було моторошно», розповідає Ерік Абрамович.

  • Буде видовищно

У серіалі буде багато екшен-сцен: перестрілки, вибухи машин і будинків, реальні перегони, переслідування, а ще багато бійок.

«Сцени бійок я відпрацьовував без дублера. Це була одна з моїх вимог, в першу чергу до себе. Хоча довелося над цим попрацювати. Мій герой Андрій в серіалі вправний як технічний боєць, він виходить з бою без подряпин. При цьому б'є лівою рукою, а я в житті – правша», – зазначає Сергій Дерев'янко.

І додає: «А ось з кермуванням було легше. Я воджу майже всі види автомобілів, можу зробити трюкові моменти, проїзди, швидкі заїзди. Але продюсери не завжди таке дозволяють – бережуть актора».

  • Професіоналізм сильніший, аніж фобії

Та деяким артистам все ж таки довелося випробовувати себе на міцність. У детективі герой Еріка Абрамовича з необережності падає з четвертого поверху:

«Я боюся висоти. І коли мені сказали, що буде сцена, де я падаю з четвертого поверху, я не зрадів. (Сміється.) Але в актора не так багато варіантів: йому ставлять завдання – і він або виконує його, або стає профнепридатним. У мене й досі залишилися порізи на руках, тому що страховка впивалася в шкіру. Та й триматися за балкон, з якого падає герой, однією рукою було складно. Втім, це все дрібниці. Головне, щоб на екрані сцена виглядала видовищно, а глядачам було цікаво дивитися», – розповідає Абрамович.

До слова, зйомки на автотрекові стали найбільш екстремальними. Незважаючи на те, що трюки виконували каскадери, форс-мажору уникнути не вдалося. Під час репетиції сцени каскадер, захопившись маневром, розбив автомобіль об дерево. На щастя, ніхто зі знімальної групи не постраждав. А ось машину довелося забирати на евакуаторі.

  • Агов, поліція!

Іноді зйомки детективів і екшен-серіалів так реалістичні, що на майданчик викликають патрульних. І «Брати по крові» не виняток. Грим на одному з акторів був настільки кривавим, що місцеві жителі вирішили зателефонувати в поліцію.

«Такі випадки – не рідкість! Випадкові свідки можуть викликати журналістів, швидку допомогу або патрульних. Один раз нам взагалі довелося заспокоювати перехожого, бо побачивши бійку і те, як б'ють улюбленого актора, він поліз з кулаками на каскадерів. Було кумедно», – розповідає продюсер серіалу.

Джерело: art-mozaika.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  1. В латексі та з батогом: Якою буде Дар’я Трегубова у серіалі «Брати по крові»
  2. 5 найцікавіших фільмів про прибульців, які ти захочеш негайно переглянути
  3. «Додому»: Вийшов перший трейлер українського фільму, який змагатиметься за Оскар
  4. Хто зіграє нового Макклейна?: Disney хоче перезняти фільм «Міцний горішок»
  5. НВО зніме серіал про родину Таргарієнів
Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше