Вибух на ЧАЕС – спланована катастрофа: Київське водосховище було забруднене радіацією за чотири місяці до вибуху реактора

Загублений світ

Про це свідчить багато розсекречених радянських документів…

І один із таких документів – це доповідь доктора технічних наук Євгена Яковлева, який за декілька місяців до Чорнобильської катастрофи передбачив майбутній вибух на ЧАЕС.  

Наприкінці 1985 року він здійснив радіаційну розвідку Київського водосховища і виявив приголомшливі факти – водойма була забруднена радіацією від Чорнобильської станції ще за чотири місяці до аварії!

«Це було свіже надходження цезію 137 и цезію 134», - розповів екологічний геолог, доктор технічних наук Євген Яковлев.

Аби виявити джерело надходження радіації, керманич радянської України організував спецкомісію, до якої залучили фахівців з усіх можливих Міністерств. Тоді науковців допустили до режимного об’єкту із найвищою секретністю. Учасники спецкомісії були приголомшливі порушеннями у роботі реактора: трубопровід, який доправляв тепло від четвертого енергоблоку до турбогенератора, мав численні прориви зварених швів, забруднений радіацією теплоносій, витікав із труб у таких кількостях, що взимку прогрівав ґрунтові води до +24 градусів.

Євген Яковлев особисто вирушив до Москви, аби швидко повідомити про катастрофічну ситуацію на ЧАЕС. Науковця вислухали, а потім сказали, що звільнять його. Чому – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти, з 6 лютого, щопонеділка, о 17:00 на 2+2 виходитимуть прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Збитки України від російської агресії перевищують 150 мільярдів доларів…
Загадковість людської природи завжди викликала цікавість та захоплення…
Випуск присвячений процесу відбудови України…
Дивитись більше