Вибух на ЧАЕС – спланована катастрофа: Київське водосховище було забруднене радіацією за чотири місяці до вибуху реактора

Загублений світ
Вибух на ЧАЕС – спланована катастрофа: Київське водосховище було забруднене радіацією за чотири місяці до вибуху реактора
Поширити в соціальних мережах:

Про це свідчить багато розсекречених радянських документів…

І один із таких документів – це доповідь доктора технічних наук Євгена Яковлева, який за декілька місяців до Чорнобильської катастрофи передбачив майбутній вибух на ЧАЕС.  

Наприкінці 1985 року він здійснив радіаційну розвідку Київського водосховища і виявив приголомшливі факти – водойма була забруднена радіацією від Чорнобильської станції ще за чотири місяці до аварії!

«Це було свіже надходження цезію 137 и цезію 134», - розповів екологічний геолог, доктор технічних наук Євген Яковлев.

Аби виявити джерело надходження радіації, керманич радянської України організував спецкомісію, до якої залучили фахівців з усіх можливих Міністерств. Тоді науковців допустили до режимного об’єкту із найвищою секретністю. Учасники спецкомісії були приголомшливі порушеннями у роботі реактора: трубопровід, який доправляв тепло від четвертого енергоблоку до турбогенератора, мав численні прориви зварених швів, забруднений радіацією теплоносій, витікав із труб у таких кількостях, що взимку прогрівав ґрунтові води до +24 градусів.

Євген Яковлев особисто вирушив до Москви, аби швидко повідомити про катастрофічну ситуацію на ЧАЕС. Науковця вислухали, а потім сказали, що звільнять його. Чому – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти, з 6 лютого, щопонеділка, о 17:00 на 2+2 виходитимуть прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше