Кардіобраслет, як основа управління БПЛА: українська розробка навігації дронів вразила Міністерство оборони США

Загублений світ

Українські розробники змінюють правила гри на полі бою…

Унікальна система навігації для керування безпілотниками розроблена українськими фахівцями компанії Bavovna.ai, надає дронам можливість працювати ефективно на полі бою навіть у ситуаціях активного використання ворогом засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Система, яка базується на технології Sensor Fusion, дозволяє дронам отримувати та обробляти інформацію з різних сенсорів, що дозволяє їм тримати визначений курс і уникати впливу РЕБ. Максим Прасолов, співзасновник Bavovna.ai, пояснює, що ця система компенсує відхилення від траєкторії, роблячи дрони практично невразливими до ворожих атак.

Ключовим елементом є невеликий підвісний блок вагою менше кілограма, який дозволяє дронам автономно орієнтуватися на місцевості, коригувати курс та обходити перешкоди.

«Це інерційна навігація, яка здатна працювати в умовах дуже агресивного впливу засобів радіелектронної боротьби, - каже Максим Прасолов – Тобто, невеликий літак, або коптер з встановленою системою може працювати там, де GPS, наприклад, недоступний взагалі».

Унікальність системи полягає у використанні кардіобраслету, як основи для управління. Команда Bavovna.ai розробляла технологію моніторингу серцевої діяльності та кров'яного тиску ще до війни в Україні, яку розпочала росія, і саме ці дані використовуються сьогодні для навігації дронів.

Ідея системи настільки вразила американських партнерів, що Міністерство оборони Сполучених Штатів вирішило вкласти кошти у цей проєкт. Перспективи застосування подібних технологій на фронті вважаються фантастичними, і Міністерство оборони США добре розуміє це.

Більше подробиць про цікаві розробки українців дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Сенсаційна історія трапилася у туристичному містечку Кір‘ят-Гат…
За переказами, цей монстр прийшов на Землю з глибин космосу і спить на дні океану…
Дивитись більше