Як Святий Миколай став Санта Клаусом, та чому саме червоний кожух закріпився за його образом?

Загублений світ
Як Святий Миколай став Санта Клаусом, та чому саме червоний кожух закріпився за його образом?
Поширити в соціальних мережах:

У світі є чимало людей, що вірять у новорічні та різдвяні дива...

Своєю появою Санта Клаус зобов’язаний реально існуючі людині – святителю Миколаю, єпископу Мирлікійському. Залишки його резиденції розташовані на території сучасної Туреччини.

Лише у 1922 році Святий Миколай став Санта Клаусом. Сталося це в Америці. Існує думка, що сучасний образ цього новорічного дідуся створила компанія-виробник відомого у всьому світі газованого напою. Однак, все почалося з поезії, яку написав американський письменник Клемент Кларк Мур. Твір настільки полюбився читачам, що згодом став популярним на весь світ. Клемент Мур позбавив Миколая вбрання архієпископа і величі християнського святого, та перетворив його на веселого старого, який не судить, а лише дарує подарунки та проникає в будинки через димар.

Невдовзі художник Томас Наст створив ілюстрації до цього твору та створив образ Санта Клауса. Він одягнув його в коричневий хутряний кожух. Але видавці дитячих книжок не були педантичними щодо кольору, і костюм частенько мав червонуватий відтінок. А з часом Санта остаточно став власником червоного вбрання, воно більше полюбилося малечі та дорослим.

З Санта Клаусом пов’язано чимало і кумедних випадків.

Так, у 1955 році одна з американських компаній розмістила оголошення в газеті із пропозицією телефонувати Санта Клаусу та загадувати бажання. Але замість свого номера, вони випадково розмістили контакт гарячої лінії голови командування континентальної протиповітряної оборони США. Кількість дзвінків від дітей була просто нескінченною. Оператор центру вирішив підіграти дітям і розповідав, де саме пересувається Санта на своїх оленях.

А в Центральному парку Нью-Йорка взагалі вдалося відзняти дивний об’єкт, що пролітав у небі – очевидці переконували, що то були санчата Санта Клауса. Як то могло трапитися не знають і нині. Цікавинки про Санта Клауса та Новий рік дивися у сюжеті програми «Загублений світ»

Також не пропустищопонеділка о 17:00 на телеканалі 2+2 нові випуски інформаційно-розважального проєкту «Загублений світ», присвячений війні в Україні, ключовим подіям, що вже змінили її хід та у нас на очах змінюють весь світ, і людям, які роблять нереальне заради нашої перемоги.

Дивися також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше