Вони вистояли, а бетонні стіни – ні: неймовірна історія 12-річної кицьки Глорії, яка вижила у зруйнованому росіянами будинку

Загублений світ
Вони вистояли, а бетонні стіни – ні: неймовірна історія 12-річної кицьки Глорії, яка вижила у зруйнованому росіянами будинку
Поширити в соціальних мережах:

На стіні цього ж будинку у Бородянці висіла і кухонна шафа із керамічним півником…

Весною 2022 року під час розбору завалів зруйнованого російською ракетою будинку у Бородянці (Київська область), з’явилося одразу декілька символів незламності українського народу про які знає майже увесь світ. Один із них – відома кухонна шафа та керамічний півник, які стали символами усіх, хто «тримається», адже ці речі дивом залишилися неушкодженими у повністю зруйнованому будинку. А от другий, не менш важливий символ стійкості, – 12-річна кицька Глорія. Її історія просто неймовірна.

Після витіснення російських військ з Київщини, заради історичних репортажів до спустошеної, але незламної Бородянки злітались усі іноземні журналісти. Саме під час роботи однієї із груп дівчина асистент раптом щось помітила на сьомому поверсі вщент зруйнованого будинку.

«Випадково побачила там рух і коли наблизила камеру, зрозуміла, що це … кіт», - розповіла киянка Катерина Парунова.

Просто неймовірно! Тварина весь цей час, а з моменту вторгнення російських військ пройшло понад два місяці, знаходилася в будівлі. До порятунку кицьки долучилися Зоопатруль та рятувальники ДСНС. Ризикуючи власним життя, пожежникам вдалося зняти пухнасту красуню.

Бідолашній тварині довелося стати експертом з виживання. Та з рештою, завдяки своїй особливій зовнішності, вона зуміла стати ще й зіркою соціальних мереж. Тепер у неї майже 20 тисяч підписників і вона збирає пожертви на допомогу тваринам, які постраждали внаслідок воєнних дій в Україні в результаті військової агресії рф.

Але ця історія Глорії могла отримати не таке позитивне завершення. Чому – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Загадка у Сомині: таємничий водяний монстр затягує худобу на дно озера у селищі на Волині
Пропаганда змушує людей вірити у героїзацію війни: що насправді ховається під маскою «невідомого героя»?
Читати більше