Втратив понад 20 кг ваги і руками відбивався від акул: яхтсмен 75 днів дрейфував океаном на рятувальному човні

Загублений світ
Втратив понад 20 кг ваги і руками відбивався від акул: яхтсмен 75 днів дрейфував океаном на рятувальному човні
Поширити в соціальних мережах:

Перетинаючи Атлантику, човен Стівена потрапив у шторм і затонув…

Історія, яка сталася більше сорока років тому дозволила вдосконалити рятувальні човни, аби зберегти життя багатьом морякам.  

У 1982 році американський яхтсмен Стівен Каллахен, після болісного розлучення із дружиною, вирішив себе підбадьорити і взяв участь у гонці на одиночних яхтах через Атлантичний океан. Проте чоловік навіть подумати не міг, що ця подорож зробить його відомим і змусить навчитися виживанню в океані.

Перетинаючи Атлантику, човен Стівена потрапив у шторм і затонув. Чоловікові вдалося розгорнути рятувальну шлюпку, в останній момент схопити два сонячні опріснювачі (здатні із солоної води робити прісну), навігаційні мапи та гарпун. Проте засобів зв’язку Каллахен не мав і був вимушений дрейфувати океаном.

«Я подумав – я сам по собі, ніхто мене не врятує. Я маю дістатися островів, тому треба тримати шлюпку неушкодженою і продовжувати дрейфувати», - згадує американський яхтсмен Стівен Каллахен.

Чоловік 75 днів знаходився в океані. І найцікавіше те, що поряд із ним пройшло десять човнів і жоден його не помітив Зневоднення, голод, сіль, що роз’їдала його тіло – усе це поступово виснажувало та вбивало організм. Стівен вже був готовий померти, проте у долі на нього були інші плани. Коли сили вже залишали його, біля острова Марі-Галант (Гваделупа) у Карибському морі чоловіка помітили рибалки і врятували.  

Після спасіння Стівен Каллахен написав книгу про свою подорож. А використовуючи власний досвід, створив та запатентував декілька винаходів, які зробили рятувальні засоби надійнішими. Сьогодні вони рятують життя тисяч моряків. Подробиці – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше