Так ніхто і не зміг: дослідники не можуть розшифрувати послання на велетенській брилі у Франції, якому близько 230 років

Загублений світ
Так ніхто і не зміг: дослідники не можуть розшифрувати послання на велетенській брилі у Франції, якому близько 230 років
Поширити в соціальних мережах:

Влада комуни Плугастель, де знайшли каміння, навіть оголосила винагороду…

Цікаву пропозицію зробили науковці та влада французького регіону Бретань. Два роки тому на пляжі, неподалік комуни Плугастель, знайшли велетенську брилу із невідомим шифром, який складається із 20 рядків. Вік напису науковці оцінюють у 230 років. Також вони визначили, що більшість вирізаних літер – латинські, але деякі з них перевернуті. Крім того, на камені є символи, схожі на скандинавські руни. Але це все, що змогли дізнатися науковці за два роки вивчення загадквого шифру.

«Ми запитували місцевих істориків та археологів, але ніхто так і не зміг зрозуміти, що за історія стоїть за цим каменем, - каже мер Плугастеля Домінік Кап. – Тому ми подумали, що, можливо, у світі є люди, які мають необхідні експертні знання. Замість того, щоб залишатися в незнанні, ми вирішили оголосити конкурс».

Влада вирішила запросити до розкодування усіх бажаючих і оголосила винагороду. Тим, хто зможе розкодувати послання, обіцяють дві тисячі євро. Подробиці – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
«Загублений світ»: Історія, що не має права бути забутою - Каховська ГЕС
«Загублений світ»: Історія, що не має права бути забутою - Каховська ГЕС

Про зруйновану Каховську ГЕС, яка утримувала одне з найбільших водосховищ Європи…

Загадкове зникнення екіпажу судна «Марія Целеста» понад століття тому: нова теорія розвитку подій
Читати більше