Він побачив свою смерть уві сні: льотчик-герой відвів палаючий літак від селища на Київщині під час повітряного бою

Загублений світ
Він побачив свою смерть уві сні: льотчик-герой відвів палаючий літак від селища на Київщині під час повітряного бою
Поширити в соціальних мережах:

Геннадій Матуляк загинув, але його побратими продовжують наближати перемогу України…

Ім'я українського льотчика Геннадія Матуляка, яким зараз названа одна з вулиць Києва, стало символом відваги та жертовності в захисті України від російської агресії, яка розпочалася у 2014 році. Він був підполковником та пілотом першого класу. З перших днів повномасштабного нападу росії на Україну, він віддавався обов'язку захищати свою країну. Його подвиги у повітряному бою стали легендарними, на жаль, посмертно. Неймовірно, але свою загибель Генадій побачив уві сні.

«Геннадію снився сон, від якого він справді здригався, - розповідає дружина Героя України Ольга Матуляк – Йому снилося, як іде повітряний бій і як, на жаль, він згорає. Він казав – це так боляче, згорати. Я ніколи не чула, навіть у фільмах жахів, щоб люди так кричали. Ми розмовляли про ці сни. Він казав: «Оля, це відбудеться, просто будь готова»

У перші години повномасштабного вторгнення чоловік обороняв повітряний простір Миколаївщини та Херсонщини – нищив колони ворожої техніки яка йшла з Криму.

«Геннадій мені востаннє зателефонував 24 лютого ввечері. Тоді він сказав: «Будь ласка, відпочинь. Завтра буде один із найважчих днів у твоєму житті». Він знав!», - зі сльозами на очах згадує жінка.

Наступного дня Ольга дізналася про смерть коханого чоловіка. Того дня Геннадій Матуляк захищав підступи до столиці – він завдав ракетно-бомбового удару по колоні техніки та живій силі противника у Гостомелі, але й у нього влучили дві ракети російського винищувача. Пілот до останнього відводив літак від населеного пункту Глібовка і врятував десятки людей. Його палаючий штурмовик впав за кілька кілометрів від сільських околиць. Тамтешні жителі вирішили самотужки поховати військового просто на місці трагедії аби над його тілом не познущались росіяни.

«Сниться мені усміхнений Геннадій. Я у нього питаю – і що мені тебе ховати? А він відповідає – три рази ховати будеш. Так дійсно і сталося. Перший раз його поховали під літаком, другий – просто у лісосмузі і вже третій раз ми його поховали в Миколаєві на міському кладовищі на почесні алеї де ховають Героїв України», - розповіла Ольга Матуляк.

Напарнику Геннадія пощастило вижити. Пізніше він передав Ользі слова, які сказав її чоловік перед боєм:

«Вони пролітали над Дніпром і чоловік сказав – ти подивись яка гарна Україна. Невже ми можемо її комусь віддати».

Геннадій Матуляк загинув, але його побратими продовжують наближати перемогу України. А 5-річна донька Геннадія і Ольги вірить, що її тато став її ангелом. Вона збирає пір'ячко і каже, що це до неї тато прилітає. Більше подробиць про життя Героя України, який пожертвував усім заради Батьківщини, дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Двобій між Джойсом і Чісорою транслюватимуть ексклюзивно на Київстар ТБ з відомими коментаторами у вільному доступі
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо

А також про те, які кліматичні зміни можуть чекати Україну та до чого потрібно готуватися…

Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)
Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)

Автор ролика стверджує, що йому вдалося приручити справжнього гнома…

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Партизан»
«Загублений світ» розкаже про тренди в архітектурі, які змінюють світ і скоро змінять Україну
Замурована в стіну 4 000 років тому: на Кіпрі знайшли стародавній моноліт з рештками жорстоко вбитої жінки
Читати більше