Українське житло майбутнього: британський геній хайтеку та «батько мегаполісів» готує генплан відбудови Харкова

Загублений світ
Українське житло майбутнього: британський геній хайтеку та «батько мегаполісів» готує генплан відбудови Харкова
Поширити в соціальних мережах:

Він втілив у життя мрію Стіва Джобса…

З початком повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року росія кожного дня обстрілює українські міста з усієї наявної зброї, поступово знищуючі їх. Але, попри постійні руйнування та війну, що триває, архітектори з усього світу прагнуть допомогти Україні у відновлені і побудувати у зруйнованих містах житло майбутнього. Наприклад, відомий британський архітектор Норман Фостер взяв на себе важливу роль у відновленні та модернізації Харкова.

Фостера називають «батько мегаполісів», а його творіння здатні випереджати час. Саме він втілив у життя мрію Стіва Джобса, спроектувавши каліфорнійську штаб-квартиру компанії Apple. Також створив справжній витвір архітектурного мистецтва – один із найдовших і найвищих мостів у світі Віадук Мійо (le Viaduc de Millau) у Франції. Ще одне його творіння – відомий Лондонський стадіон Вемблі (Wembley). А тепер найбільшим проєктом усього життя іменитого архітектора стане Харків.

«Мені дуже цікаво працювати з Харковом. Це незвична комбінація культури, науки і промисловості. Не часто буває, щоб все було в одному місці. Ми провели понад 16 000 анкетувань, щоб зрозуміти, якими люди бачать свої райони, що їм потрібно для комфорту», - каже Норман Фостер.

Його команда архітекторів розробила проєкт генплану для міста, який передбачає створення сучасних житлових кварталів, інфраструктури та зон для роботи та відпочинку. Фостер підкреслює, що це не лише будівництво, а створення життєвого простору, де наука, освіта, розваги і природа знаходять своє спільне місце.

Проєкт генплану для Харкова, розроблений командою Нормана Фостера, вже готовий і чекає на інвесторів для його втілення. Це відновлення міста не лише реконструкція після війни, а й можливість створення сучасного, функціонального та комфортного середовища для українців, яке відповідатиме найвищим світовим стандартам архітектури та житлового середовища.

Більше подробиць – у сюжеті у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Піонер Федір: історія штучно-створеного хлопчика героя у контексті російської пропаганди
Її малював Шевченко: радянська влада поховала на дні Каховської ГЕС старовинну козацьку Покровську церкву
Гігантський «шаблезубий» лосось, який досягав 2,7 метрів в довжину, насправді мав не ікла, а бивні
Гігантський «шаблезубий» лосось, який досягав 2,7 метрів в довжину, насправді мав не ікла, а бивні

Нові дослідження вчених змінює уявлення про цю доісторичну рибу…

На війні всі методи гарні: рф вдається до магії, аби поширити дезінформацію та розхитати психіку росіян
«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Читати більше