Закабалити Європу в енергетичне рабство: путін прагне закінчити плани радянського союзу

Загублений світ
Закабалити Європу в енергетичне рабство: путін прагне закінчити плани радянського союзу
Поширити в соціальних мережах:

Головна зброя кремля не танки, а масштабна енергетична експансія…

Нещодавно вся Україна зазнала масованої ракетної атаки зі сторони росії. Цілями орків були критично важливі інфраструктурні об’єкти, більшість з яких електростанції. Мало хто помітив, але повномасштабне вторгнення рф в Україну сталося через чотири години після тестового відключення України від російської електромережі. Збіг? А от і ні! З допомогою такої перевірки наша електросистема повинна була продемонструвати стійкість та готовність до інтеграції з ЄС.

«Це енергетичне членство у Євросоюзі. Ми йшли до нього з 2016 року і у час перед окупацією мали три дні пропрацювати в ізольованому режимі. Атака почалася через чотири години по тому, як українські енергосистеми відділилися від російської саме для того, щоб максимально реалізувати енергетичну складову війни», - каже директор центру дослідження енергетики Олександр Харченко.

Чоловік багато років вивчає стратегію російської гібридної війни. Головною зброєю кремля він вважає не танки, а масштабну енергетичну експансію за допомогою газу, нафти та атомних електростанцій: 

«Це був достатньо відомий план радянського союзу, яким чином взяти під контроль західну Європу. Планувалося три хвилі експансії».

У 1975 срср ратифікує Гельсінські угоди – москва гарантує припинення подальшої військової агресії та дотримання прав людини. В обмін на це радянський союз отримує доступ до західних технологій, зокрема труб великого діаметру. З їхньою допомогою срср прокладає з Сибіру до Європи найбільший у світі магістральний нафтопровід «Дружба».

«Ленін казав, що ми продамо буржуям мотузку, на якій вони вдавляться самі», - каже голова первинної профспілкової організації ЧАЕС Богдан Сердюк.

Водночас в усрс поспіхом зводяться гігантські атомні електростанції – Запорізька та Чорнобильська. Остання мала складатися з 12 реакторів і стати найбільшою у світі. За задумами кремля, у поєднанні із газовою та нафтовою монополіями, українськи АЕС мали повністю закабалити Європу в енергетичне рабство.

«Планувалася третя хвиля експансії – це електрична. Якби вона вдалася, то я впевнений, що сьогодні Європа дійсно була би під контролем радянського союзу фактично повністю» - запевняє директор центру дослідження енергетики Олександр Харченко.

Подробиці – у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Читайте також:

Дивись прем'єру проєкту «Загублений світ» щопонеділка о 17:00 на 2+2!

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше