Скільки коштують метеорити, що падають на Землю, і чому людям всього світу так вигідно їх шукати

Загублений світ
Скільки коштують метеорити, що падають на Землю, і чому людям всього світу так вигідно їх шукати
Поширити в соціальних мережах:

На Івано-Франківщині метеорит впав прямо на подвір’я місцевих…

Щороку на землю падає близько 2 тон метеоритів, проте люди знаходять одиниці. Колекціонери змагаються за кожен, бодай маленький, космічний камінчик. За грам звичайного метеориту платять близько 50 грн. Марсіанські метеорити цінуються значно дорожче, адже можуть містити рештки мікроорганізмів, що колись мешкали на марсі. Саме їх виявили вчені на метеориті Гелен Гілз 84001,0, знайденому в Антарктиді.

Найдорожчий метеорит світу - з Китаю, його оцінили у 2 млн доларів, завдяки шматкам коштовного каменю олівіну, який становить понад половину його маси. За оцінками експертів, його вік близько 4,5 млрд років.

А от у Верховинському районі кілька років тому пізнього вечора метеорит впав прямо на обійстя місцевого. Від потужного звуку чоловікові аж позакладало вуха.

«Та то як вспишка була, пару секунд світло… засвітило і потім мла, якби смерека упала допустім», - розповів Богдан, житель села Замагора, що на Івано-Франківщині.

Чоловік побачив, що палає його гараж і мерщій кинувся до нього. Там він загасив все, що палало і тоді побачив досі шиплячий камінь, а у стелі була дірка, яку пробила розпечена каменюка. Згодом, побачивши знахідку, науковці підтвердили, що це справжній метеорит.

Скільки коштував камінь, що прилетів на подвір’я Богдана? Та ще чимало цікавого про метеорити – у сюжеті програми «Загублений світ»  

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше