Навчені гірким досвідом: вимушені переселенці створили еко-поселення і зводять стіни будинків з екологічних конопель

Загублений світ
Навчені гірким досвідом: вимушені переселенці створили еко-поселення і зводять стіни будинків з екологічних конопель
Поширити в соціальних мережах:

У багатьох українців війна забрала дах над головою…

Тисячам українських родин немає куди повертатися. Треба будувати нове життя і це у прямому сенсі слова. Не бажали сидіти склавши руки і вимушені переселенці зі Сходу країни, де йде запекла війна. На Львівщині вони згуртувалися і почали будувати еко-поселення.

«Багато людей живуть у нас на західній Україні, які втратили житло, наприклад, в Маріуполі, в Сєвєродонецьку, і вони не планують повертатися. А деякі з них переїжджали навіть по три рази. Але у них є віра, що тут – на Заході країни – трошки спокійніше», - каже директор громадської організації Євген Мойсеєв.

Євген – з Київщини, голова IT-компанії після початку повномасштабної війни допоміг евакуюватися на Львівщину майже двом тисячам людей. Координував волонтерів та допомагав вимушеним переселенцям шукати житло. Саме у його колі зародилася ідея побудувати еко-поселення для спільного життя і роботи.

170 родин вимушених переселенців купили занедбану ферму неподалік Львова з гектаром землі та висохлими ставками. Вони відновили будинок, засіяли город, завели свійських тварин, почистили ставки та запустили туди рибу.

«Чоловіки займаються будівництвом, а ми – жінки – вирощуємо овочі на зиму: огірки, капуста, буряк, морква, кукурудза», - розповіла переселенка з Краматорська Анастасія Боцманова.

Крім того в еко-поселенні вже є кабанчики, вівці та корови. А у планах еко-поселенців налагодити власне виробництво крафтових сирів та інших молочних продуктів. Втім, люди, що втекли від війни, передусім думають про безпеку, тому стіни будинку з екологічно чистих конопель зводять з огляду на можливі обстріли. Подробиці – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
Читати більше