Марсохід NASA Curiosity: ТОП-3 незвичних фото з Червоної планети

Марсохід NASA Curiosity: ТОП-3 незвичних фото з Червоної планети
Поширити в соціальних мережах:

Curiosity вже виявив там місця, де колись були водойми, а також знайшов метан…

З моменту свого прибуття на Марс у 2012 році марсохід NASA Curiosity досліджує поверхню планети, шукаючи ознаки минулого або сучасного життя, вивчає геологію та середовище планети і надає захоплюючі фотографії марсіанського ландшафту.

Цей марсохід важить близько 900 кг та оснащений різноманітними науковими інструментами, включаючи камери, лазерний спектрометр, бурову установку та вимірювачі кліматичних умов. Завдяки цим інструментам Curiosity дозволив науковцям отримати важливі дані про склад атмосфери Марса, його ґрунт та геологію, що допомагає краще розуміти історію Червоної планети.

Наприклад, Curiosity виявив на Марсі місця, де колись були водойми, а також знайшов метан, що може свідчити про наявність органічних сполук. Також марсохід здійснював буріння глибоких отворів у ґрунті, щоб вивчити його склад і властивості.

ывыв

1 квітня 2023 року марсохід NASA Curiosity зробив знімки дивної марсіанської структури, схожої на скелет риби. Про неї ми писали раніше.

вмвм

17 травня 2022 року марсохід NASA Curiosity зробив знімок двох марсіанських кам’яних веж. Як пише DailyMail, дослідники вважають, що це «худи», створені з речовин, схожих на цемент, які колись заповнювали стародавні тріщини скельних порід. Цей твердий камінь залишився після ерозії м’якшого навколишнього каменю.

вваыва

У лютому 2022 року марсохід NASA Curiosity сфотографував «квітку», схожу на корал, у кратері Гейл на Марсі, але насправді це мікроскопічне мінеральне утворення.

Марсохід NASA Curiosity продовжує свою роботу на Марсі, надаючи нові відкриття та знання про нашу сусідню планету.

Читайте також:

Фото: NASA

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше