Перша в світі IT-армія була створена в Україні за тиждень і налічувала більш ніж 200 000 осіб

Загублений світ
Перша в світі IT-армія була створена в Україні за тиждень і налічувала більш ніж 200 000 осіб
Поширити в соціальних мережах:

Звичайні українці змогли покласти великі банки рф, які фінансували армію…

Українська Мінцифра виступила з історичною ініціативою створення першої в світі IT-армії, до якої міг вступити кожен охочий. Оголошення про набір припало на третій день повномасштабного російського вторгнення, 26 лютого 2022 року, і вже за тиждень кількість добровольців перевищила 200 000 осіб.

Ця ініціатива відрізняється від інших кібер-військових груп тим, що вона є великим волонтерським рухом. Головним інструментом IT-армії стали DoS-атаки, в яких беруть участь тисячі комп'ютерів, кожен з яких за допомогою спеціальних програм надсилає на сайт-жертву тисячі запитів, що фізично перевантажує його та призводить до припинення роботи.

Речник IT-армії пояснив, що для участі в операціях достатньо вміння вмикати комп'ютер, входити в Інтернет, скачувати та запускати файли-інсталяції.

Серед добровольців були звичайні українці, які поклали «Банк Росія», «Сбербанк», «Газпромбанк», «Тінькофф банк» та інші банки, які фінансували російську армію.

Але те, що трапилося в росії 9 травня, коли окупанти святкували «день перемоги ВОВ», стало одним із вражаючих досягнень новоствореної IT-армії. Українці змогли зламати російський пропагандистський відеохостинг Rutube та видалити звідти все відео.

«Ця атака призвела до повного знищення бази даних російської платформи, унеможлививши її відновлення», - зауважив речник IT-армії.

Ця історія відображає не лише технічну силу України, а й готовність громадян захищати свою країну від зовнішньої агресії через новітні технології та спільні зусилля. Але приголомшуючі успіхи яких кібер-волонтерів надихнули Мінцифру створити першу в світі it-армію?

Більше подробиць дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» - «Шахтар»
Бій Олександра Усика з Тайсоном Ф’юрі: хто переміг?
Бій Олександра Усика з Тайсоном Ф’юрі: хто переміг?

Боксерський поєдинок пройшов на стадіоні Kingdom Arena у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді…

Місяць створили інопланетяни для своїх космічних кораблів? Несподівана версія дослідників
1600-річний камінь з середньовічними написами випадково знайшов в своєму саду вчитель географії з Англії
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Кривбас»
Виграй подарунок з автографом Олександра Усика за донат
Виграй подарунок з автографом Олександра Усика за донат

Організатором розіграшу є Благодійний фонд «Плюс плюс»

Читати більше