Небесна Сотня: історія Устима Голоднюка – хлопця із миротворчою блакитною каскою, якого вбила снайперська куля

Загублений світ
Небесна Сотня: історія Устима Голоднюка – хлопця із миротворчою блакитною каскою, якого вбила снайперська куля
Поширити в соціальних мережах:

Йому було лише 20 років, але він прагнув кращого майбутнього…

Революція Гідності у 2013-2014 рр стала пробудженням українського народу, це був початок нашої довгої та, напевно, найзатятішої боротьби за вільне та насправді незалежне майбутнє. Саме під час революції Гідності пролилась перша невинна кров героїв – героїв Небесної Сотні.

«Мені дуже врізалися у пам'ять слова, що Устим ще дбав про тих, хто його оточує на барикадах. Щоб їх не лякати, він просив у випадку небезпеки кричати йому, що «небо падає». Ці слова будуть постійно стояти мені у вухах, тому що воно впало на нього. Але він буде тримати його для нас. Він у Небесній Сотні і я вірю, що вона береже Україну», - розповів батько Устима Голоднюка Володимир.  

Устим Голоднюк зі Збаража – один із полеглих тоді на Майдані героїв. Йому було лише 20 років. На Майдані він був від першого до останнього дня. 20 лютого життя героя обірвала снайперська куля. Вбивство юнака зафіксувала одна із телекамер, які тоді висвітлювали події, що відбувалися в Україні.

«Він взяв звичайний армійський зелений шолом і пофарбував його у голубий колір. У такий спосіб він хотів довести, що він не екстреміст і не терорист, що це миротворча голуба ООНівська каска. Казав, що ця каска його вбереже. Мабуть вірив, що це його талісман», - згадує Володимир.

Батько Устима – колишній міліціонер. Йому нестерпно було залишатися вдома поки його син був на барикадах. 19 лютого він не витримав і приїхав на майдан до сина:

«Я думав, що я його зумію прикрити собою, захистити. Але там був реальний бій, а в реальному бої неможливо знайти один одного. На це не вистачає часу».

Добре пам’ятає Устим Голоднюка і співачка Руслана Лежичко. У 2013-2014 роках вона активно приймала участь у революції Гідності.

«Устим Голоднюк робив мені напередодні чай і ми весь Майдан з ним простояли разом. Мені було моторошно читати записки з іменами загиблих, які мені приносили. Але коли я побачила серед них ім’я Устима, то я просто не змогла його прочитати - у мене був ком у горлі. Це був найстрашніший момент в моєму житті», - згадує артистка.

Подробиці – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти, з 6 лютого, щопонеділка, о 17:00 на 2+2 виходитимуть прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше