Перша висадка людини на Місяць: американцям вдалося долетіти і приземлитися на Місяці виключно завдяки українському вченому

Загублений світ
Перша висадка людини на Місяць: американцям вдалося долетіти і приземлитися на Місяці виключно завдяки українському вченому
Поширити в соціальних мережах:

Вперше ступити на поверхню супутника Землі людство змогло 20 липня 1969 року…

Місяць цікавив людей ще з прадавніх часів, проте вперше ступити на його поверхню людство змогло 20 липня 1969 року. Двоє американських астронавтів – Ніл Армстронг та Барі Олдман – стали першими землянами, хто побував на Місяці. Але як науковцям вдалося, після десятків невдалих, а іноді трагічних спроб, нарешті долетіти і приземлитися на загадковому супутнику? Просто неймовірно, але допоміг їм у цьому українець!

Виявляється, американцям вдалося долетіти і приземлитися на Місяці виключно завдяки українському вченому Юрію Кондратюку. Як зізнався науковець Джордж Лоу, який запускав космічну місію, у своєму інтерв’ю «вони випадково знайшли непримітну книжечку, яка була видана ще 1929 року». У ній містилася до дрібниць розписана та обґрунтована схема висадки космічного корабля на Місяць. Цю схему назвали «траса Кондратюка».

«Одна з книжок потрапила до бібліотеки Америки. Коли Лоу відкрив її і почав читати, зрозумів, що Кондратюк описав у ній те, про що Лоу і так здогадувався. А там було детально розказано, як досягнути Місяця. Тому цю книгу і взяли за основу», - говорить ветеран космодрому «Байконур» Олександр Болтенко.

Виявляється, українському вченому вдалося розрахувати шлях на супутник ще задовго до початку космічного протистояння між СРСР та США. І тільки завдяки тому, що його книгу першими помітили американці, їхні астронавти перемогли у місячній гонці із СРСР.

«Якось на одній із конференцій, після польоту на Місяць, американці підняли бокал шампанського за українського вченого Кондратюка. Ось тоді в Радянському Союзі заметушилися», - згадує Олександр Болтенко.

Подробиці – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти, з 6 лютого, щопонеділка, о 17:00 на 2+2 виходитимуть прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше