Найбільша загадка України, яку нам залишили кобзарі: чи зможемо ми колись її розгадати?

Загублений світ
Найбільша загадка України, яку нам залишили кобзарі: чи зможемо ми колись її розгадати?
Поширити в соціальних мережах:

Дощечки із загадковими письменами було знайдено у 1919 році на Харківщині...

У них, нібито, викладена справжня історія слов'ян за 3000 років до прийняття християнства. Полковник вивіз цей загадковий артефакт до Брюсселя, але після окупації Бельгії Гітлером оригінали дощечок безслідно зникли. Деякі дослідники вважають, що замовчування існування Велесової книги — це не що інше, як змова та диверсія з боку офіційних істориків.

Володимир Цибулькин — ветеран зовнішньої розвідки та дослідник спецслужб. Він стверджує, що радянські археологи неодноразово знаходили письмові згадки, схожі на Велесову книгу. Наприклад, під час розкопок стародавнього Більського городища на межі Полтавської та Сумської областей.

«У 1978 році на руїнах цієї фортеці була відшукана археологічна фібула, застібка. На якій можна було прочитати літерами тієї самої Велесової книги, ім’я Клюй. Тобто ім’я володаря цієї застібки», - розповідає Володимир Цибулькин.

На думку дослідника, існування цього напису свідчить, що десь мають бути й інші тексти. А сама Велесова книга — реальний артефакт.

А от харківський науковець Ігор Россоха стверджує, що реліквію протягом століть приховували від ворогів українські кобзарі.

«У книзі цілий ряд слів, мною особисто були знайдені, які дослівно співпадають зі словами таємної мови кобзарів, так званої Лебійської мови. Якою вони могли спілкуватися, щоб інші не зрозуміли їх», - стверджує Ігор Россоха.

За інформацією вченого, кобзарі були закритою організацією, подібною до масонської ложі, з власними рівнями посвяти. Доступ до таємниць Велесової книги мали лише 12 обраних, а також голова кобзарського братства, які, за збігом обставин, перебували на Запорозькій Січі.

Деякі дослідники вважають, що відомі сьогодні тексти Велесової книги не є повними, адже царський режим активно намагався знищити всі згадки про цей таємний артефакт. Саме тому кобзарі, які століттями зберігали ці знання, передавали їх переважно усно.

Є свідчення, що вже у сталінські часи кобзарів зібрали на з’їзд народних співців до Харкова. А потім усіх підступно розстріляли. Та фахівці не виключають, що кобзарям і цього разу вдалося зберегти священні тексти. Можливо вони ще будуть знайдені, та стануть науковою сенсацією.

Як виглядає Велесова книга? Чому саме кобзарі взяли на себе її збереження? Чому радянська влада не хотіла, щоб українці дізналися про цей таємничий артефакт? Досліджуй незвідане разом з нами та дізнайся більше про українську історію у нашому сюжеті. Дивись відео «Загубленого світу» вже зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Читай також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Продають серця, кістки та очі українців Заходу: нові фейки рф про «чорну трансплантологію» в Україні
Русалки та гігантські соми, які виповзають на берег: нові свідчення мутантів Чорнобиля
Русалки та гігантські соми, які виповзають на берег: нові свідчення мутантів Чорнобиля

Риби в зоні відчуження можуть досягати трьох метрів у довжину…

Немовля і двоє дітей в одній могилі: в кургані, віком 7600 років, знайшли ще один дитячий скелет
Немовля і двоє дітей в одній могилі: в кургані, віком 7600 років, знайшли ще один дитячий скелет

Сталося це під час розкопок кургану Домузтепе у південній Туреччині…

Таємна змова американських мільярдерів: чому насправді заборонили використання конопель?
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Рух»
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Рух»

7-й тур Української прем'єр-ліги…

Броня безсмертя: до V століття померлих правителів Китаю одягали в таємничий костюм з нефриту
Читати більше