Коли конкуренти стають союзниками: як українські оператори телекомунікацій об'єдналися під час війни?

Загублений світ
Коли конкуренти стають союзниками: як українські оператори телекомунікацій об'єдналися під час війни?
Поширити в соціальних мережах:

Історія героїчних зв'язківців, які під обстрілами відновлювали зв'язок…

З початком повномасштабної війни в Україні, там, де раніше панувала конкуренція та змагання, українські оператори телекомунікацій дивовижно об'єдналися, створивши ефективну команду для підтримки зв'язку в умовах воєнного конфлікту.

«Незважаючи на те, що всі оператори провайдери – це конкуренти на ринку, ці всі люди розуміють, що тільки вони можуть підтримати одне одного і надати допомогу. Тому що, в певних регіонах, де переривалися кабелі, ми допомагали їм скоординуватися з військовими для розмінування, і вони швидко відновлювали лінії, не рахуючи, чиї це лінії», - розповів тодішній голова держспецзв’язку Юрій Щиголь.

За словами Щиголя, головне завдання зв'язківців під час війни – це координація, передача команд, швидке оповіщення цивільного населення про надзвичайні ситуації та обстріли. У цих умовах вони відіграли важливу роль в уникненні паніки та забезпеченні зв'язку з рідними.

Усі працювали на одну спільну мету. Навіть коли обставини ставали небезпечними, працівники технічних секторів операторів телекомунікацій взяли на себе відповідальність і продовжували забезпечувати населення зв'язком.

«Я практично вже ночував в офісі. З хлопцями ми підтримували працездатність вузла зв’язку нашої будівлі за допомогою стаціонарного дизельгенератора», - ділиться своєю історією Андрій Зіневич, начальник технічного сектору мобільного оператора Донецької області.

Під щільними обстрілами Маріуполя та загрозою зустрічі з ворожим танком, вони робили неможливе – шукали пальне для генератора, щоб хоч якось продовжити роботу і забезпечити хоч якийсь зв'язок.

«Думок про евакуацію не виникало. Я бачив очі тих людей, які стояли поруч з нашою будівлею, дивились на свій мобільний телефон і чекали, коли з'явиться сигнал. Кинути цих людей я не міг. Це треба бачити, це треба відчувати», - каже Зіневич.

Навіть коли ворожі ракети знищили останній генератор, Андрій з колегами знайшли спосіб його замінити. Із цим, відважним зв’язківцям, допомогли військові. Більше подробиць дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Двобій між Джойсом і Чісорою транслюватимуть ексклюзивно на Київстар ТБ з відомими коментаторами у вільному доступі
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо

А також про те, які кліматичні зміни можуть чекати Україну та до чого потрібно готуватися…

Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)
Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)

Автор ролика стверджує, що йому вдалося приручити справжнього гнома…

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Партизан»
«Загублений світ» розкаже про тренди в архітектурі, які змінюють світ і скоро змінять Україну
Замурована в стіну 4 000 років тому: на Кіпрі знайшли стародавній моноліт з рештками жорстоко вбитої жінки
Читати більше