Історія безперервних пошуків друга: собака-поводир, злякавшись вибухів, загубилася на початку великої війни

Загублений світ
Історія безперервних пошуків друга: собака-поводир, злякавшись вибухів, загубилася на початку великої війни
Поширити в соціальних мережах:

Сергій роками мріяв про такого товариша, але дозволити собі його не міг…

Важко уявити, що відчуває незряча людина, яка вдруге втратила «очі» та за сумісництвом найкращого друга. Мова йде про собаку-поводиря 50-річного Сергія Гаврилюка з Новомосковська, Дніпропетровська область. Ще в молодості чоловік втратив зір унаслідок виробничої травми. Під час реабілітації, яку він проходив за кордоном, він вперше дізнався про існування собак-поводирів.

«Такий собака живе не для себе, а для людини. Людина для неї – це все! - каже власник школи собак Сергій – Тут потрібна собака-компаньйон, собака-подруга – це лабрадор або, наприклад, ретривер. У них генетично відсутня агресія».

Сергій роками мріяв про такого друга, але дозволити його не міг – такі собаки дуже дороговартісні як в Україні, так і за кордоном.

«Ціна на таких собак від двох до семи тисяч доларів. Не кожен в Україні може дозволити собі собаку-поводиря. А за кордоном такі собаки значно дорожчі», - розповів власник школи собак Сергій.

Звичайно, таких грошей у чоловіка з інвалідністю просто не було. Тому коли випадковим чином у житті Сергія Гаврилюка з'явилася золотистий ретривер Плюша, його радості не було межі.

Це було кохання з першого погляду. Разом ця пара гуляла, тренувалася, подорожувала та допомагали іншим незрячим людям, тренуючи їх майбутніх компаньйонів. Однак ідеальне життя чоловіка тривало лише два роки – до 24 лютого 2022 року. Прокинувшись у день повномасштабного вторгнення росії в Україну, Сергій почув за вікном крики, звуки вибухів та запах пороху. Коли ж чоловік почав звати Плюшу, то зрозумів, що собаки поряд немає – злякавшись війни, як і багато інших тварин, вона втекла. Подробиці – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше