Двогодинна боротьба з дияволом: єпископ розповів про обряд екзорцизму з 14-річною дівчинкою

Загублений світ
Двогодинна боротьба з дияволом: єпископ розповів про обряд екзорцизму з 14-річною дівчинкою
Поширити в соціальних мережах:

Підліток передбачила приїзд священнослужителів…

Єпископ Павло Гончарук вважає, що одна із головних ознак одержимості людини нечистою силою – це її знання незбагненого. Він на власному досвіді переконався, що «біснуваті» можуть бачити майбутнє. Це сталося ще коли отець Павло був дияконом і допомагав єпископу проводити обряд екзорцизму.

У християнському контексті демонічна одержимість вважається станом, коли душа або тіло людини перебуває під контролем демона або злих духів. В таких випадках священник може використовувати релігійні ритуали, молитву та спеціальні формули, які приписуються екзорцизму, щоб вигнати демона з тіла або душі людини.

«Одержима» дівчинка, яку рятували від диявола служителі Бога, тоді наперед знала, що до неї приїде священник в пілеолусі – червоному головному уборі – і повідомила про це.

«Пам’ятаю у Могилів-Подільському ми молилися над дівчинкою, якій було років 14. І коли ми тільки приїхали туди, то нам сказали, що вони вже знали по наш приїзд. Дівчинка, яка була одержима, сказала: «О, вже їде ця красна шапочка» - згадує єпископ-ординарій Павло Гончарук.

Священнослужитель розповів, що обряд тривав дві години і весь цей час маленьку дівчинку ледве могли втримати кілька кремезних чоловіків:

«Ми почали молитися. Один чоловік тримав її за стопи, другий сидів на колінах, я тримав за голову двоє тримали за руки і один за плечі. Дві години нами всіма тріпало, ми не могли її втримати».

Щойно обряд закінчився, дівчинка знепритомніла. Єдиним підтвердженням того, що вона жива, був слабкий пульс і нерівне дихання. Що це – допомога вищих сил, небесне світло, що очищує душу, зцілення, коли надії не лишилося або просто виправдування власної слабкості? Подробиці – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
Читати більше