Через справу Катерини Гандзюк генпрокурор пообіцяв піти у відставку

Спецкор
Поширити в соціальних мережах:

Юрія Луценка образили звинувачення у бездіяльності на адресу правоохоронців.

Життя Катерини Гандзюк коштувало 5 тисяч доларів. Саме за цю суму виконавці погодились побити її, але потім  вирішили облити кислотою. Дві пляшки сірчаної купили за триста гривень, які видав організатор розправи – Сергій Торбін.

Фрагменти слідчих дій у Парламенті демонструє голова Нацполіції Сергій Князєв. Його разом із керівниками інших силових відомств звітувати про перебіг розслідування вбивства активістки до Верховної Ради покликали самі депутати.

За словами Князєва, безпосередні виконавці  вбивства та організатор затримані. Всі вони учасники бойових дій на Сході. Гандзюк їм було не шкода, бо вона буцім-то критикувала ветеранів АТО.

Нині у слідства аж 12 підозрюваних у замовленні розправи. Про це заявляє вже генпрокурор Юрій Луценко. Каже, трьох з них Гандзюк сама йому назвала, коли відвідував її в лікарні.

Інформація про одного з можливих замовників напередодні потрапила у ЗМІ. Це Ігор Павловський, помічник нардепа від Блоку Петра Порошенка Миколи Паламарчука. У мережі з’явилось фото, на якому Павловський поруч із ймовірним організатором – Сергієм Торбіним.

Депутатська комісія повинна розслідувати напад на херсонську активістку Катерину Гандзюк

Торбін нині у СІЗО. Павловський та Паламарчук синхронно злягли у лікарню. Відтоді, як у справі став фігурувати депутат президентської фракції, політичний градус справи різко пішов угору. Луценко стверджує: втручання ЗМІ нашкодило слідству, яке вже нібито виходило на фінішну пряму. Й певен, що країну розколюють, а правоохоронців паплюжать. Тому він подає у відставку.

Щоправда, у серйозність цього наміру депутати не дуже повірили. Тут же провели рейтингове голосування і виявили: за відставку генпрокурора є лише 38 голосів. Звільнитись за власним бажанням, навіть дуже сильним, генпрокурор не може. Натомість Луценко полегшив душу, ображаючи депутата від Самопомочі.

Обурену "Самопоміч" відволікли створенням тимчасової слідчої комісії у справі Гандзюк та інших активістів, що зазнали нападів. Очолив комісію позафракційний Борислав Береза. Щоправда, їх Луценко вже попередив: після витоку інформації, який стався щодо Павловського, жодної інформації ця комісія не отримає.  

Катерину Гандзюк поховають сьогодні у рідному Херсоні.

Більше новин з понеділка по п'ятницю о 18:15 у програмі Спецкор на 2+2. 



Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше