Герой скриптед-реаліті "102. Поліція" розповів про роботу патрульних

102. Полиция
Герой скриптед-реаліті
Поделиться в социальных сетях:

На Телеканалі 2+2 стартував новий проект "102. Поліція". Редакція сайту 2+2 поспілкувалася із поліцейським Русланом Гавриленком та дізналася, що найскладніше у роботі патрульного, які виклики надходять частіше та чому українці не обізнані у своїх правах.

02 квітня у ефірі Телеканалу 2+2 стартував новий скриптед-реаліті проект "102. Поліція", переглянути першу серію ви можете тут. Ми поспілкувалися із героєм проекту старшим лейтенантом поліції Русланом Гавриленко.


Руслане, чому ви вирішили піти у нову поліцію?

– Мені захотілося долучитися до змін в Україні. Я 10 років тому був у США і бачив, як там працюють копи. Дисципліновані, у гарній фізичній формі, вміють спілкуватися і бажають допомогти. Мене вразила їх робота і я вирішив стати українським копом.

Новий орган створено і вже пройшло чимало часу, щоб зробити перші висновки. Чи все у роботі поліцейського так, як ви уявляли?

– Я отримав величезний досвід і розуміння того, чому в нашій державі не все ідеально. Дуже багато чого залежить від нас самих, від кожного громадянина. Від його ставлення до свого життя, до життя інших. Нам цьому потрібно ще вчитися і вчитися.

Що виявилося найскладнішим у роботі патрульного?

– Дуже багато стресу. Патрульний завжди у центрі проблеми. Нас щодня зустрічає психологічний пресинг. Навіть найменша ДТП може стати причиною великої сутички. І часто люди не розуміють, що ми виконуємо свою роботу. Вони ж сприймають нас як каральний орган. Це така робота на межі. Головне розуміти, що вдома, коли знімаєш форму, маєш скидати і увесь негатив.


З якими викликами ви зіштовхуєтеся у своїй роботі найчастіше?

– Сімейні сварки та ДТП. Побутові суперечки: нас часто викликають, аби заспокоїти людей та зменшити напругу. Але ми не можемо вирішити їх проблеми повністю. А щодо аварій, у Києві, як правило, виникає більше сотні ДТП за добу. Це через велику кількість автівок.

У ДТП не завжди винні водії, пішоходи часто також порушують.

– Так. Я вважаю, що це загальнонаціональна проблема, коли люди перебігають через дорогу у недозволений місцях, чи на червоне світло. А потім одна людина загинула, а інша може потрапити за ґрати. Особливо, коли люди перебігають дорогу із дітьми. Це шокує, адже вони роблять такий необдуманий крок і часто все закінчується трагедією для всієї родини. Потрібно змінювати менталітет.

На вашу думку, українці обізнані зі своїми правами та обов’язками?

– У більшості випадків люди цікавляться своїми правами, а от про обов’язки забувають. От їде водій напідпитку, то він знає, що має право на адвоката, а те, що він немає права їздити за кермом у стані алкогольного сп’яніння – це вже він знати не дуже хоче. Він у цьому проблеми не бачить. Потрібно виховувати нове покоління, щоб вони були більш активними громадянами.


Нагадаємо, "102. Поліція" – скриптед-реаліті про роботу поліцейських. В проекті змодельовані найрозповсюдженіші правопорушення, з якими може зіштовхнутися кожен українець: крадіжка у магазині, побутове насилля, викрадення дитини, бійка на вулиці, підробка документів, розбійний напад, шахрайство тощо. На виклик прибувають справжні екіпажі, а їх дії ідентичні до роботи у надзвичайних ситуаціях. Щоразу патрульні не знають, з якою саме ситуацією, та в яких умовах доведеться працювати.

Презентація проекту відбулася у ресторані "Риба у вогні".

Дивіться "102. Поліція" та долучайтеся до спільноти проекту у Facebook.

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

Солидарность Тайваня в украинской борьбе: история самопожертвования добровольца Джонатана Ценга
«В дом корабль приплыл»: масштабы разрушений и восстановление после подрыва россиянами Каховской ГЭС
«В дом корабль приплыл»: масштабы разрушений и восстановление после подрыва россиянами Каховской ГЭС

Россия еще и плотно обстреливала затопленные территории, чтобы помешать эвакуации...

Телеканал 2+2 будет транслировать матч «Днепр-1» против «Динамо»
Миф о языке: россия шла в Украину «защищать» русский язык, а вместо этого уничтожила его
Миф о языке: россия шла в Украину «защищать» русский язык, а вместо этого уничтожила его

Сегодня только 3% украинцев поддерживают статус русского языка как второго официального…

Археологи раскопали 2100-летнюю могилу женщины, которую похоронили на бронзовой кровати и в золотом лавровом венке
ДнепроГЭС в 1941 году взорвали не нацисты, а советские власти: правда о трагедии, которая унесла сотни тысяч жизней
Узнать больше