Слава Красовська любить казки та закохана в знімальний процес

Опер за викликом
Слава Красовська любить казки та закохана в знімальний процес
Поширити в соціальних мережах:

У новому серіалі на 2+2 акторка приміряла на себе роль психолога-криміналіста.

На 2+2 стартував новий детективний серіал про роботу Департаменту кримінальної розвідки. Протягом 28 серій команда слідчих на чолі з харизматичним капітаном Артемом Трофимовим (роль виконав Павло Вишняков) буде розплутувати найскладніші справи. Єдиною дівчиною в колективі є психолог-криміналіст Лідія у виконанні Слави Красовської. У інтерв'ю для видання "Телескоп" акторка розповіла про зйомки серіалу, складнощі у роботі актора та любов до казок.

Про акторську кар’єру

Кажуть, нашу майбутню професію визначають ігри, які нам найбільше подобалися в дитинстві. Мені з раннього віку в будь-якій грі було важливо "кимось бути": героєм мультфільму або книги, відомою співачкою, телеведучою... Не важливо, у чому був сенс забави, головне було – робити щось не просто так, а від особи якогось персонажа. Коли я підросла, то зацікавилася театром і поступила на театральне відділення дитячої школи мистецтв. Дуже швидко закохалася в професію і прийняла рішення вступати до театрального університету.

Моїм першим великим проектом став другий сезон серіалу "Жіночий лікар", де я зіграла медсестру-байкершу Катю Реброву. Й досі з теплом згадую цей час: настільки душевної та сімейної атмосфери я не зустрічала потім на жодному знімальному майданчику. Там я вперше працювала з моїм улюбленим режисером – Антоном Олеговичем Гойдою, який буквально "годував мене з ложечки" кіношними навичками. Саме в "Жіночому лікаря" я закохалася в знімальний процес.

Між собою ми зрідка говоримо про щось, що не стосується нашої професії. Та й які абстрактні теми можна придумати в нашому випадку? Поговорити про кіно? Ну так це і є сфера нашої діяльності. Про подорожі? Враження від них ми обов'язково використовуємо в роботі над наступною роллю. Про спільних знайомих? Вони теж артисти, режисери або хоча б монтувальники сцени. Та й як не говорити про роботу, якщо вона найцікавіша в світі?

Про серіал "Опер за викликом"

Серіал припаде до душі любителям гострих відчуттів, заплутаних історій, стрілянини та небезпек. Тим, хто любить полоскотати собі нерви і покричати улюбленому герою в телевізор: "Ні-ні, не ходи туди!",

У перший робочий день в серіалі "Опер за викликом" мені довелося пройти тест на витримку. Текст був... курдською мовою! Ми зняли не один дубль, щоб врешті-решт дограти сцену. Я дуже вдячна за допомогу режисеру Тарасу Ткаченко та оператору Олександру Кришталовичу. Вони унікальні люди: примудряються максимально професійно і чесно виконувати свою роботу в будь-яких умовах, при цьому залишаючись бадьорими і позитивними.

Моя героїня – людина з глибоким душевним болем, і професію психолога вона вибрала саме тому, що все життя намагається розібратися у власних душевних проблемах. Через це Лідія буває занадто замкнутою, іноді безглуздою, іноді зовсім беззахисною. Але з часом і вона починає змінюватися, вчитися чомусь новому.


Артема Трофимова вже охрестили "українським Джеймсом Бондом". Але я б не вішала ярлики. А раптом наш Трофимов виявиться крутіше за легендарного агента 007? Краще створювати своїх героїв, аніж прагнути повторювати чужих. У реальному житті така людина, як Артем, мене абсолютно не зацікавила би – він грубий, агресивний, здатний на хамство. Але Паша Вишняков примудрився зробити цього героя людяним і харизматичним. Думаю, глядачок у віці від 9 до 99 років він байдужими не залишить.

Про казки

Я дуже люблю казки! У тому числі і страшні, такі як фільми Тіма Бертона або як "казки для дорослих" Марка Захарова ("Звичайне диво", "Формула кохання", "Убити дракона"). Дуже радує, що у нас потроху з'являються фільми на подібну тематику. Напевно, мені, як і більшості акторів, дуже подобається працювати в історичних картинах – представляти в своїй уяві побут і психологію людей іншого часу. Цікаво було б зіграти реально існуючу історичну особистість. Наприклад, Віру Холодну, і щоб в мене був обов'язково закоханий хтось із великих. Кому б не сподобалася увага Олександра Вертинського?!

Коли я йшла на проби в "Сторожову заставу", то ще не усвідомлювала масштабів того, що відбувається, але сценарій вже вселяв упевненість, що картина стане подією. Успіх стрічки вважаю результатом колосальної праці всієї команди фільму, величезного бажання зробити його гідно та віри в те, що все вийде.

Про викладання

Ця діяльність для мене – подарунок долі. Ще в студентські роки мені довелося якось замінювати в школі творчого розвитку актрису Віту Смачелюк. Я прижилася там, а потім мені запропонували набрати окрему групу. Але якийсь час опісля я зрозуміла, що просто вести заняття мені більше не цікаво, тому створила акторський колектив ARTISTIC. У нас вже є кілька повноцінних вистав, які ми граємо на професійних театральних майданчиках, беремо участь в різних заходах: виставках, конкурсах, беремо призи на театральних фестивалях. Також я займаюся дитячим акторським агентством при нашій студії, так що моїх учнів ви теж можете бачити на екранах. Викладання – це відмінний "тренаж" для актора і можливість завжди залишатися у формі.


Про театр

Звичайно, хотілося б приділяти театру більше часу, але, на жаль, не завжди вдається. Працюю в Українському малому драматичному театрі. Вся команда у нас, включаючи керівництво, молода і прогресивна. Наш художній керівник Дмитро Весельський з великим розумінням відноситься до артистів, які знімаються в кіно. Восени перед прем’єрної вистави, коли ми з партнером Льошею Трітенко не змогли знайти загальних вільних днів для генерального прогону, всією командою було прийнято рішення репетирувати вночі! І ніхто не вередував і не звинувачував нас – навпаки, в цьому була особлива романтика. Крім репертуарного театру, в моєму житті є незалежний театральний проект Tata art project, в рамках якого я зіграла одну з моїх найулюбленіших ролей у виставі "Гарна вистава". Я вважаю, що "немає межі досконалості". Потрібно постійно розвиватися, дізнаватися і вивчати нове, відвідувати цікаві місця, майстер-класи, читати, працювати над собою.

Про творчі плани

До кінця літа заплановані зйомки багатосерійної історичної мелодрами, в якій я беру участь. А восени з нетерпінням чекаю прем'єру містичного серіалу, де я виконала одну з головних ролей.

Як Слава Красовська зіграла психолога-криміналіста, дивіться у серіалі "Опер за викликом" з понеділка по четвер о 19:20 на каналі 2+2!

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
«Загублений світ»: Історія, що не має права бути забутою - Каховська ГЕС
«Загублений світ»: Історія, що не має права бути забутою - Каховська ГЕС

Про зруйновану Каховську ГЕС, яка утримувала одне з найбільших водосховищ Європи…

Загадкове зникнення екіпажу судна «Марія Целеста» понад століття тому: нова теорія розвитку подій
Закуповували зерновози та суховантажі: росія ще з 2021 року готувалася до викрадення українського зерна
Закуповували зерновози та суховантажі: росія ще з 2021 року готувалася до викрадення українського зерна

Але, на відміну від 30-х-40-х років 20 століття, кремлю не вдалося приховати свої злочини…

Читати більше