Павло Вишняков не хоче бути "добрим опером із собакою"

Опер за викликом
Павло Вишняков не хоче бути
Поширити в соціальних мережах:

Виконавець головної ролі у новому серіалі на 2+2 Павло Вишняков розповів про образ "доброго опера" та життя в Україні.

Актор театру та кіно білорус Павло Вишняков знайомий українським глядачам за роллю у популярному серіалі "Повернення Мухтара". В Україні Павло кардинально змінив імідж та розпочав новий етап акторської кар’єри. Зокрема, зіграв роль агента під прикриттям Артема Трофимова у новому детективному серіалі на 2+2 "Опер за викликом". Прем’єра серіалу відбудеться 12 березня о 19:20 на каналі 2+2. 

У відвертому інтервю для "Високого Замку" Павло Вишняков розповів, чому залишив рідне місто та що було найцікавішим і найважчим у зйомках "Опера за викликом".


– Минуло майже 10 років після виходу "Повернення Мухтара-2". Не сумуєте за проектом? 


Я досі вдячний проекту, за те, що такий досвід у моєму житті був. Я познайомився з прекрасними людьми, вперше був частиною такого великого і усіма улюбленого проекту. Але за "Мухтаром" не сумую. Ми відзняли три з половиною сезони, і в певний момент я зрозумів, що мені потрібно рости. Я мусив іти далі.

– Мабуть, після "Мухтара" було багато пропозицій? Чи образ Жарова заважав? 

Радше заважав. Склався стереотип, що я можу бути лише добрим опером зі собакою. Мені відмовляли, навіть не запрошуючи на проби. Це ображало і дратувало. Є багато акторів, які, зігравши головну роль у популярному фільмі, стають заручниками цієї ролі. Я так не хотів, тому вирішив діяти. Змінив зачіску, переїхав до Києва і усвідомив, що з’явилось друге дихання.

– Важко було переїжджати до іншої країни? 

Ні. З Україною я був знайомий давно. Спочатку як турист, коли приїжджав сюди відпочивати. Новий Київ відкрився мені під час двох сезонів “Мухтара”, який знімали у столиці. За цей час українська столиця стала для мене рідною. Зрозумів, що тут мені абсолютно комфортно. Тим паче, коли думав, де продовжувати акторську кар’єру, мені запропонували нову цікаву роль. І я зрозумів, що це доля.

– Ви переїхали до Києва у 2015 році після трагічних подій на Майдані… 

Так. До того, у 2013-2014 роках, я працював тут. Бачив усе на власні очі. І досі думати про це мені нелегко. Вірю, в Україні буде мир.



– Як оцінюєте шанси українського кінематографа? 

Останні півроку ми працювали над новим проектом і, чесно кажучи, через напружений графік ніяк не міг дібратися до перегляду. Знаю, зараз на широких екранах і на телебаченні з’являються якісні картини. Велике українське кіно розвивається, і це добре. Тішить, що знімають абсолютно у різних жанрах: комедія, фентезі, бойовики, драми. На жаль, за свою акторську кар’єру у мене практично не було можливості попрацювати над художнім фільмом. Колись давно у Білорусі знімався в картині, але грав лише епізодичну роль, тому про певні нюанси повнометражних фільмів мені говорити важко. Щодо серіальних картин, думаю, багато що залежить від бюджетів. Крім того, аби окупити фільм, необхідно виходити на інші ринки, продавати стрічки за кордон. З іншого боку, обмеження у фінансуванні дає можливість на політ фантазії. Коли немає коштів на більш професійну техніку, більш цікаві локації, піротехніку, доводиться вдаватися до креативу.

– Що цього разу готуєте для глядачів? 

Минулого тижня закінчилися зйомки детективної історії "Опер за викликом", де я граю агента під прикриттям. Це була емоційна та яскрава робота. По-перше, фільм знімав відомий талановитий режисер Тарас Ткаченко. По-друге, насичений і закручений сюжет. Завдяки сценарію, за яким мені часто доводиться проникати у різні структури, я встиг "приміряти" понад 20 образів! Зізнаюсь, деколи було важко, адже взимку день короткий, вставати доводилося дуже рано, і було холодно. Декілька разів підводив організм. Але це такі дрібниці. Головне, аби був результат.

– Мабуть, у серіалі багато “екшену” – бійки, постріли, погоні? Попередній досвід гри у серіалах про правоохоронні органи знадобився? 

“Екшен” був, але ми намагалися відійти від поліцейської теми. Мій герой Трофимов – нетиповий опер. У нього не має погонів, прав на обшуки, він не готує стосів документів. У більшості випадків йому допомагають кмітливість та харизма. Тим паче, він працює не сам. Трофимов розслідує надскладні злочини у Департаменті кримінальної розвідки, якою керує його наставник на прізвисько «Дід». Хакер Славко, боєць Роман і красуня Ліда – ось його команда.

– Героїню Лідію зіграла актриса Слава Красовська. Чи не важко їй було у чоловічому колективі? 

Раджу запитати у самої Слави. Особисто мені було комфортно з нею працювати. У мене специфічний гумор, інколи можу відпустити жарт, але Слава не ображається, завжди розуміє. У перший день спільних зйомок наші герої повинні були розмовляти курдською. Ті сцени були і смішні, і складні, але однозначно нас зблизили. У Слави паралельно було ще два проекти, їй було важко, бо доводилося їздити з одних зйомок на інші. Тому, як справжні джентльмени, наша чоловіча команда намагалася оточити її турботою.



– Маєте вже плани після того, як серіал вийде на екрани? 

Єдине, про що зараз мрію, – добре відпочити.

– Поїдете за кордон на якийсь теплий курорт? 

Мені не потрібно кудись їхати. Все можна знайти і в Україні. Мені б просто кілька днів полежати, а потім я знову почну думати про роботу, планувати зустрічі. Не можу довго сидіти без руху. Цієї зими я вперше виїхав до Європи. Разом з дівчиною були в Італії. Найбільше враження від цієї поїздки – якість життя італійців. Вони звикли обирати найкраще. Найпростіший приклад – італійська кухня. Навіть у нашому найдорожчому ресторані не знайдете такої смачної пасти, як у звичайній забігайлівці у Мілані.

– Можна назвати вас гурманом? 

Люблю смачно поїсти. Та у більшості випадків я просто ненажера! Обожнюю їсти. Зараз не можу відмовити собі у солодощах, тому що багато сил витрачав на зйомки. Але щодня обіцяю собі повернутися до спортивної зали.

– Змогли би заради ролі схуднути чи набрати вагу? 

- Актор завжди має бути у гарній формі, і це не обговорюється. Люблю ходити до тренажерної зали. Наприклад, перед зйомками "Опера" займався шість днів на тиждень. Щодо набрати вагу – таких пропозицій ще не було. Якщо запропонують і це буде роль моєї мрії, можливо, пожертвую кубикам на животі.

– Глядачі звикли вас бачити оперативником і “добрим хлопцем”. Можливо, мрієте тепер про хитрого і підступного звабника чи ще якогось героя-коханця? 

Не героя. Мені постійно пропонують сильних, добрих, успішних сміливців. Хочеться чогось унікального, божевільного. Цікаво було б спробувати себе у ролі психічно неврівноваженого. Є де розгулятися, знайти мотиви, виправдати і зрозуміти власного персонажа. Хоча раніше я б не ризикнув зіграти такого героя. Минулого року подивився фільм "Всесвіт Стівена Хокінга", де головну роль грає Едді Рейдман. Уперше позаздрив акторові, звісно, по-доброму. Як знято, як він грав! Це заслуговує на увагу і визнання.

– Важко вживатися у роль? Може, маєте якісь акторські секрети? 

Швидко переймаю манери, поведінку своїх героїв. Це доволі важко. Адже ти починаєш переживати його історію. Пам’ятаю, після зйомок "Мухтара" знайомився і представлявся поліцейським. І мені вірили. Хоча в дитинстві мріяв піти вчитися до Школи поліції, може, тому такий переконливий у цьому образі.

Показ пригодницької стрічки "Опер за викликом" розпочнеться 12 березня о 19:20.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше