Зимові автодиски: як обрати?

Зимові автодиски: як обрати?
Поширити в соціальних мережах:

Експерти радять водіям змінювати на зиму не лише шини, але й диски. Власники авто обурюються: це просто «розвод на гроші". Так це чи ні, розбиралася редакція сайту 2+2.

Автовиробники пояснюють: два комплекти – зимові й літні – треба для того, щоб деталі краще й довше зберігалися. А ще їх треба змінювати залежно від погоди. Давайте спочатку розберемося: які види дисків взагалі є.

  • Штамповані сталеві диски

Зазвичай саме такі вироби входять у базову комплектацію машини. Тому й не дивно, що вони найдешевші. Основною ознакою цих дисків є пластичність. З одного боку, це плюс: в разі деформації можна легко повернути форму дискові. Але тут же й мінус – деформація таких дисків відбувається дуже легко. І це не лише ускладнює управління авто, а й може стати причиною ДТП.
З хорошого: у конструкції штампованих дисків менше місць, куди взимку потрапляє сніг. А отже, загроза розбалансувати колесо і погіршити управління автівкою менша. Не можна не згадати й про корозію. Штамповані автодиски вимагають антикорозійного догляду цілий рік: вони легко піддаються усім впливам погоди й різноманітним реагентам: навіть захисту від ожеледиці, яким покривають дороги взимку.

  • Литі алюмінієві диски. 

Вони дорожчі від решти конкурентів. Але ви розумієте за що платите: міць, легкість, витривалість і, врешті-решт, красивий вигляд свого залізного коня. Проте й у цього ідеального варіанту є свій мінус – під  час ударів такі диски тріскаються. А це може стати причиною проколу шини. В ремонті литі шини  значно складніші від штампованих. Але ламаються вони значно рідше. Після серйозної аварії простіше та вигідніше купити новий комплект. 

  • Ковані диски

Найдорожчі. Але й найміцніші. Вони виготовляються за особливими технологіями: структура таких дисків волокниста. За рахунок цього й досягається міцність. В разі коли штампований диск погнувся б, а литий тріснув - кований лише втратить свою форму. Яку, між іншим, можна відновити. Ще з плюсів кованих дисків - легка вага та гарний естетичний вигляд. 

Тепер детальніше зупинимося на тому як же все-таки правильно вибрати зимові автодиски?

  • Простий дизайн.

Не купуйте диски із фігурним дизайном або великою кількістю спиць, якщо не хочете щоразу відмивати авто від бруду. Найоптимальніший варіант —п'ять або шість пласких спиць. Їх можна легко очистити і повернути своєму авто охайний вигляд.

  • Відсутність полірування. 

Блискучу поверхню відполірованого диску забезпечує спеціальний прозорий лак. Взимку він значно поступається за своїми характеристиками звичайній порошковій фарбі й облущується. До того ж, на полірованій поверхні ймовірність появи корозії вища, ніж на іншій поверхні диска. 

  • Сталь та срібло.

Яскраві диски – на літо. І хоч, на перший погляд, вони виглядають дуже красиво. Вже після першої поїздки вони забрудняться, а в неякісних виробах кольорова фарба може взагалі облізти. Тому взимку використовуйте деталі сталевого або сріблястого кольорів. 

  • Найменший допустимий діаметр.

Похизуватися великими красивими дисками можна влітку, коли цю красу, дійсно, видно. До того ж із меншими дисками, управління автомобілем стане «м'якішим» та зручнішим: машина буде менше «пливти» по дорозі, краще гальмуватиме та розганятиметься.

Легкого вибору та щасливої дороги!



Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Тайванський вузол: чому на острові Тайвань дуже пильно стежать за війною в Україні?
Тайванський вузол: чому на острові Тайвань дуже пильно стежать за війною в Україні?

Китайська пропаганда дослівно нагадує російську…

Недемократичне написання і ухвалення, порушення законів: маловідомі факти про конституцію рф
Недемократичне написання і ухвалення, порушення законів: маловідомі факти про конституцію рф

Зміни в документі відобразили перехід росії до суперпрезидентської форми влади…

Заразна, невиліковна та завжди смертельна: в США перші випадки смерті людей від епідемії «зомбі-оленів»
Заразна, невиліковна та завжди смертельна: в США перші випадки смерті людей від епідемії «зомбі-оленів»

Викликає аномальне згортанням білків і робить дірки у мозку…

Таємниця Місяця: у 1962 році співробітник НАСА виявив, що супутник Землі в середині порожній
Фейкові аккаунти як елемент ІПСО: росія використовує українську символіку та мову для впливу на українців
Читати більше