Жахливі ритуали в Європі епохи неоліту: жінок зв’язували та ховали заживо

Жахливі ритуали в Європі епохи неоліту: жінок зв’язували та ховали заживо
Поширити в соціальних мережах:

До такого висновку дійшли дослідники…

Нове дослідження виявило жахливу практику жертвоприношень в епоху неоліту, яка може розкрити таємниці релігійних та культурних обрядів того часу, пише видання livescience.

Дослідження, опубліковане в журналі Science Advances, зазначає, що жінок епохи неоліту в Європі могли зв'язувати та ховати заживо під час ритуальних жертвоприношень. Це стало відомо завдяки виявленню більше десятка таких вбивства за понад 2000 років.

Понад 20 років тому в Сен-Поль-Труа-Шато поблизу Авіньйона, на півдні Франції була виявлена гробниця, яка лягла в основу дослідження. Вона імітує силос або яму, де зберігалося зерно, і в ній знайшли рештки трьох жінок, які були поховані там близько 5500 років тому.

Метод вбивства, відомий як «incaprettamento», полягав у прив'язуванні шиї жертв до зігнутих за спиною ніг, щоб вони задушили самі себе.

Головний автор дослідження, біологічний антрополог Ерік Крубезі розповів, що гробниця в Сен-Поль-Труа-Шато, де були знайдені рештки трьох жінок, свідчить про використання цього методу. Ретельне обстеження скелетів та їхнього положення дозволило припустити, що жертви були навмисно вбиті, а не померли природною смертю, як вважалося раніше.

Це відкриття розкриває нові аспекти неолітичної культури та релігійних обрядів, зокрема зв'язок між сільським господарством та ритуалами. Дерев'яна конструкція над гробницею та знахідка каменів для розмелювання зерна свідчать про сільськогосподарський символізм цього місця.

Дослідження також виявило, що практика «incaprettamento» була поширеною в більшій частині неолітичної Європи, з доказами насильства від Чехії до Іспанії. Це викликає питання про те, чому саме цей метод вбивства був обраний для жертвоприношень.

Висновки дослідження ставлять під сумнів попередні теорії про неолітичну культуру та показують, що релігійні практики можуть бути більш складними та жорстокими, ніж раніше вважалося.

Читай також:

Фото: Ludes та ін., Sci. Adv. 10, eadl3374 (2024)

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Двобій між Джойсом і Чісорою транслюватимуть ексклюзивно на Київстар ТБ з відомими коментаторами у вільному доступі
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо

А також про те, які кліматичні зміни можуть чекати Україну та до чого потрібно готуватися…

Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)
Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)

Автор ролика стверджує, що йому вдалося приручити справжнього гнома…

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Партизан»
«Загублений світ» розкаже про тренди в архітектурі, які змінюють світ і скоро змінять Україну
Замурована в стіну 4 000 років тому: на Кіпрі знайшли стародавній моноліт з рештками жорстоко вбитої жінки
Читати більше